Fisker Ocean

Fisker lancerer ny eldrevet SUV lavet i miljøvenlige materialer

Den nye Fisker Ocean er eldrevet og bygget på genbrugsmaterialer. Målet for Fisker er at producere de mest miljøvenlige biler i verden.

2. januar 2020 af Mikkel Thomsager


Fisker Inc. lancerer i 2022 deres eldrevne SUV, Ocean. Fisker Ocean kommer med en række nye egenskaber, såsom blinklys integreret i D-søjlen og soltag i fuld længde. Fisker benytter genbrugte fiskenet og plastik fra havet som materiale til at lave SUV’ens interiør.

Fisker Ocean kommer med “California mode”, der med et enkelt tryk på en knap ruller alle bilens 9 vinduer ned. Men vi ved på nuværende tidspunkt ikke om det er en knap på nøglen eller i bilens instrumentbræt.

Der er ikke umiddelbart noget nyt i at kunne rulle alle bilens vinduer ned med en enkelt knap. Vi har set det i mange ældre modeller. Men Fisker Oceans “California mode” ruller også bagruden ned, hvilket giver hurtigere adgang til bagagerummet.

Fisker Ocean

Lav pris og lang rækkevidde

To elmotorer driver den 464 cm lange, 4-hjulstrukne SUV, og med et 80 kWt batteri skulle den få en rækkevidde på 480 km. Fisker sigter efter at sælge deres nye SUV med en startpris på under 40.000 dollars i USA, svarende til 270.000 kr. 

Inden bilen kan sælges i Danmark skal man dog påregne både transport, moms og told, hvilket formentlig vil bringe prisen tæt på 400.000 kr. på danske plader.

Fisker vil benytte samme strategi som Tesla, og sælge direkte til forbrugerne i stedet for at gå igennem forhandlere. Fisker Ocean bliver ikke sat til salg på traditionel vis, men som leje- eller leasingbil via en app, der kan bruges til at bestille og afbestille bilen med kort varsel.

Fisker tager sig al service og transport til og fra kunden, som i første omgang må forventes at bo i USA, hvor bilen præsenteres til januar. 

Henrik Fisker fortæller til Bil Magasinet, at de første eksemplarer til danske købere er solgt, og at de forventes leveret i 2022.

Fisker Ocean

"Verdens mest miljøvenlige bil"

Fisker selv kalder Ocean for verdens mest miljøvenlige bil, ikke bare fordi det er en elbil, men fordi mange komponenter er produceret efter miljørigtige principper. 

Den har solceller på taget, som genererer tilskudsenergi til bilen, og al stofbeklædning under måtterne er produceret i genbrugsmaterialer.

EU-versionen produceres fra starten af 2022 og forventes leveret til de første købere i Europa og Danmark i sommeren 2022.

Se video om Fisker Ocean

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...