BMW 1-serie 2014 rød front

Årets Brugtbil i Danmark 2018 blev BMW-serie årgang 2011-2015.

© Bil Magasinet

Her er de fem finalister til Årets Brugtbil 2019

Den uafhængige jury af brugtbileksperter fra auto- og mediebranchen har valgt finalister til kåringen ud fra en liste på de 100 mest handlede brugte biler i Danmark det seneste år

29. august 2019 af Steen Bachmann


Det er storsælgende modeller fra Ford, Skoda, VW og Nissan, som netop er nomineret til finalerunden af Årets Brugtbil 2019.

Skoda har to modeller med i form af Octavia og Superb, mens Ford Fiesta for første gang er med i finalen. Debutantnerver kan ikke tilskrives den populære Nissan Qashqai, der efterhånden er fast inventar i finalerunden, når det bedste brugtbilkøb skal kåres. Det gælder også sidste års nummer to i kåringen, VW Golf VII, der igen er finaledeltager i år.

Holdbarhed og lave totalomkostninger

”Årets Brugtbil er kåringen, der handler om bilmodellernes samvittighed, og vinderen er den bil, som har den reneste samvittighed i forhold til holdbarhed, lave omkostninger for ejeren og hvor meget bil, man får for pengene,” siger Ebbe Sommerlund, brugtbilekspert fra Bilbasens blog og jurymedlem i Årets Brugtbil.

Det er 14. år, at Årets Brugtbil bliver kåret. Juryen er en bred vifte af bileksperter i form af biljournalister fra en lang række medier - herunder Bil Magasinet - og tekniske eksperter fra Applus Bilsyn og FDM’s tekniske afdeling. De kigger på om bilerne er skruet godt sammen, hvilke typefejl der er på dem, hvad det koster at eje og holde bilerne kørende, og så gennemgår de et eksemplar af de fem finalebiler på et FDM-testcenter.

”Med 65.000 brugte biler til salg, er bilmarkedet uoverskueligt for de fleste bilkøbere. Derfor er der brug for Årets Brugtbil, som både er et helt konkret godt bilkøb, og samtidig er et udtryk for den vej som brugtbilmarkedet bevæger sig,” siger Karsten Meyland Lemche, journalist på FDM Motor.

Den 3. oktober bliver det afsløret, om Fiesta, Qashqai, Golf, Superb eller Octavia skal kåres som det bedste brugtbilkøb lige nu.

De 5 finalister

Ford Fiesta, årgang 2013-2017

Nissan Qashqai, årgang 2014-2017

Skoda Octavia, årgang 2013-2017

Skoda Superb, årgang 2015-2017

VW Golf VII, årgang 2013-2016

Årets Brugtbil i Danmark

* Kåres en gang om året af en uafhængig jury med tekniske eksperter fra Applus Bilsyn og FDM’s tekniske afdeling, foruden en række professionelle motorjournalister fra uafhængige danske medier.

* Juryen kigger på om bilerne er skruet godt sammen, hvilke typefejl der er på dem, hvad det koster at eje og holde bilerne kørende.

* Juryen udvælger de fem finalister ud fra en liste over de 100 mest handlede brugte biler i Danmark de foregående 12 måneder.

* Efter en testkørsel og en teknisk gennemgang af de fem finalister stemmer hvert jurymedlem på en vinder. Vinderen offentliggøres 3. oktober 2019.

* Målet er at finde det bedste brugtkøb på markedet lige nu på et overkommeligt bilbudget.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...