Få en live-tour i kælderen under verdens vildeste bilmuseum direkte fra din sofa

Sidder du hjemme i sofaen og mangler idéer til oplevelser? Bil Magasinet er selvfølgelig klar til at hjælpe, og vi har fundet en af verdens vildeste biloplevelser, som nu er mulig at opleve derhjemme. Læs hvordan hér!

18. marts 2020 af Anders Richter

Et af verdens bedste bilmuseer ligger i Los Angeles. Det hedder Petersen Museet og har åbent hver dag, hvilket er til glæde og gavn for tusindvis af bilinteresserede. Under museet ligger deres kælder, som i daglig tale kaldes for "The Vault". Her kan du købe nogle ekstraordinære guidede ture, hvor du får et indblik i alle de biler, der ikke er plads til oppe i udstillingen. Det er en fantastisk oplevelse, som du indtil i dag blev nødt til at rejse på tværs af kloden for at opleve – men ikke længere...

Museet livestreamer fra bilsamlingen

USA har samme forsamlingsforbud pga. corona, som det vi netop har indført i Danmark, og det gør, at museet er tvunget til at lukke ned. Men turene i "The Vault" stopper ikke af den grund. I de næste 14 dage livestreamer de i stedet for fra deres ture i kælderen, og du kan købe en billet til en tur for blot tre dollars – altså en rund tyver. Beløbet går til at holde den ekstraordinære samling og museum kørende. 

Du kan læse mere og købe billetter lige hér! Bemærk, at tidspunkterne for rundvisning er på amerikansk tid. En rundvisning tager mellem 60-70 minutter, og der står over 250 biler i kælderen. 

Guidet tur med masser af info

En tur i "The Vault" foregår sammen med en guide, som fortæller om de pågældende modeller, men også om de eksakte biler, der er i kælderen. Mange af dem har nogle helt særlige historier, og Petersen Museet har specielt mange filmbiler og også vilde hot rods. Dette skyldes placeringen i Los Angeles, som både er en filmby, men det var også i denne del af USA, at hot rod-bølgen virkelig slog sig fast i efterkrigstiden. 

En forsmag på Petersens "The Vault"

Hvis du gerne vil have en forsmag på løjerne, så kan du læse Bil Magasinets reportage fra The Vault, lige før det åbnede for offentligheden i 2016. Det kan du gøre ved at klikke hér! Bilerne, der gemmer sig i kælderen skifter hele tiden, så der er altid nye historier og biler til stede. 

Reportagen er hentet fra Bil Magasinets trykte magasin. Vil du gerne have flere af den slags artikler, bør du aktivere dit abonnement i dag. Gør det lige hér, det tager kun 2 minutter.  

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...