© bilmagasinet.dk

Få rabat på ny bil via Facebook-gruppe

Opnå rabat på din nye bil ved at gå sammen med andre og få mængderabat

27. juni 2013 af Steen Bachmann

Hvor meget rabat kan man få, hvis man er 10 eller 20 personer, der går til en bilforhandler sammen og bestiller en ny bil hver? En ny Facebook-gruppe gør forsøget, og stifteren Tom Nielsen inviterer alle Bil Magasinet-læsere til at tilmelde sig gruppen. Det er gratis, og der er ingen forpligtelser.

Danskere betaler verdens højeste afgifter på nye biler, og intet tyder på, at det vil ændre sig. Vi har også høje forsikringspræmier, høje årlige afgifter for biler, der kører under 20 km/l, og høje afgifter på brændstof, service og reparationer. Vi kan ikke alle nøjes med en Suzuki Alto eller en af de andre mikrobiler, så derfor er det oplagt at afsøge hver eneste mulighed for at få en ordentlig bil så billigt som muligt. Rabat på volumenkøb ved at gå sammen med andre bilkøbere er faktisk muligt.

Det foregår via gruppen ”Fælles Bilkøb” på Facebook. Den enkelte bilkøber tilmeldes gratis i gruppen for det ønskede bilmærke - modellen er underordnet, da målet ganske enkelt er at samle så mange købere som muligt til samme fabrikat, for at kunne opbygge en stor ordre til én forhandler. Fælles Bilkøb skal oftest bruge 1-2 måneder på at samle en volume af købere, for herefter at indgå forhandling med én til flere forhandlere i Danmark.

Netop forhandleren ser en god mulighed i denne sammenslutning af købere. Hos VW i Højbjerg ved Aarhus siger salgschef for privatsalg, Stephan Sørensen:

”Volumekøb vil betyde, at vi må være villige til at gå på kompromis med vores avance, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Ved salg af flere biler samtidig, er vi villige til at give en større rabat i håbet om at få disse købere til at benytte vores værksteder."

© bilmagasinet.dk

"Jeg tror, at større rabat på bilen vil kunne løfte en del salg op fra en lille bil til en større, og dermed flytte noget salg fra mikrobilerne op til mellemklassebilerne. Det vil gavne branchen, som lige nu domineres af salget af de helt små biler. I de små biler er der oftest sparet på udstyr og ikke mindst sikkerhed, så med en god rabat på større biler, vil der i sidste ende kommer mere sikkerhed på de danske veje”.

Konceptet er ganske enkelt
Stifter Tom Nielsen opfordrer forhandlerne til at se Fælles Bilkøb som en hjælp til deres salgsarbejde:

"Konceptet drejer sig om at samle en gruppe bilkøbere for at opnå mængderabat. Når de er tilmeldt på Facebook og tilmeldingsfristen er udløbet, er det min opgave at forhandle de bedste mulige priser med en forhandler. Herefter formidles kontakten mellem forhandler og køber, og købsprocessen foregår helt normalt. Fælles Bilkøb er udelukkende en formidlende part, som på vegne af en række bilkøbere indhenter en række forhandlertilbud”, siger Tom Nielsen.

Hverken forhandlere eller Fælles Bilkøb vil på forhånd melde ud med rabattens forventede størrelse. Muligheden afhænger af flere ting: Er bilen på lager hos forhandleren, hvilken udstyrspakke og andet tilbehør, skal der med, og hvilken prisklasse, er der tale om.

Tjek gruppen Fælles Bilkøb på Facebook (kræver Facebook-profil)

Tilmeld dig Fælles Bilkøb

Måske er du interesseret i...