© Kim Matthai Leland

Esbjergenser får 35.000 kr. i bøde for at køre pirattaxa

25-årig mand blev stoppet med tre passagerer i sin privatbil nytårsaften - det udløser en bøde på 35.000 kr.

1. april 2019


En esbjergenser blev standset af en politipatrulje nytårsaften med tre passagerer i sin privatbil i byens centrum.

Det endte med at blive en tilståelsessag, hvorefter der dumpede en bøde ind i den unge mands e-boks på hele 35.000 kroner for at have overtrådt taxiloven.

Travlhed i nattelivet

"Vi ved, at det kan være bøvlet at finde transport hjem nytårsaften, fordi alle skal bruge en taxa samtidig. Men ventetiden er at foretrække frem for at skele til pirateri," opfordrer vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Forebyggelsessekretariatet i Syd- og Sønderjyllands Politi.


Han peger på, at der både er risiko forbundet med at være taxapirat og passager hos piraterne.

"Som pirattaxa-chauffør risikerer du at få en stor bøde. Som passager er du med til at holde gang i en ulovlig branche, der i modsætning til de autoriserede taxaer for eksempel ikke afregner skat, ikke har tilladelser, forsikringer m.m. i orden, lige som køretøjet typisk heller ikke er godkendt til taxakørsel. Og du risikerer i tilgift at blive snydt for store beløb, for eksempel ved, at du får franarret dit dankort og afluret din pinkode," tilføjer Chr. Østergård.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog i 2018 fire anmeldelser om pirattaxakørsel, hvoraf det er lykkedes at sigte en person i en af sagerne.

"Skal vi dette problem til livs, kræver det dels, at borgerne anmelder ulovlig taxakørsel til myndighederne, dels at borgerne vælger pirattaxaerne fra," lyder det fra vicepolitiinspektøren. 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.