Vil man have fingrene i enten en Skoda Enyaq, VW ID.5 og Kia EV6, kan man godt forvente længere leveringstider end normalt. 

© Søren Juul

Er mareridtet ved at ende? Der er håb forude for bilkøbere

Ifølge flere bilproducenter og De Danske Bilimportører ser fremtiden lys ud for kommende bilejere, der kan se frem til markante forbedringer i leveringstiderne på nye biler.

2. august 2022 af Emil Winter

Kortere leveringstider i sigte

De seneste måneder har bilmarkedet været hårdt ramt af den globale mangel på mikrochips, krigen i Ukraine samt det seneste års nedbrud på de verdensomspændende forsyningskæder. Af disse årsager kunne vi tilbage i maj i år meddele, at ventetiden på en ny elbil fra en af de førende producenter kunne være helt op til 14 måneder. Dette ser nu ud til at ændre sig, og forbrugerne kan sætte næsen op efter mere normale leveringstilstande på fremtidige køb.

Nyfunden optimisme affejer tidligere prognose

For få måneder siden lød meldingen fra Bjarne Nielsen, der er direktør i Nielsen Car Group, at forbrugerne ikke skulle forvente normale tilstande på især elbilsmarkedet i år. Dén prognose ser nu ud til ikke at holde vand alligevel, da flere af de store bilfabrikanter kan melde om udsigt til markante forbedringer i leveringstiderne. 

Bilproducenternes optimisme deles af Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører, der i en pressemeddelelse udtrykker: 

“Selvom man endnu ikke kan se det i tallene endnu, så håber vi at kunne indhente lidt på leverancerne i årets anden halvdel,” hvilket bør være sød musik i ørerne på de mange håbefulde forbrugere på elbilsmarkedet, der fortsat er i eksplosiv udvikling. 

Håb for et stabilt marked forude

Foruden lange leveringstider har de globale kriser også sendt bilmarkedet ind i en tilstand af usikkerhed, hvilket har medført et utilstrækkeligt udbud af biler på markedet og stigende priser. Selvom manglen på mikrochips har svækket elbilsproduktionen værst, har hele bilmarkedet været hårdt ramt i store dele af 2022.

Ikke desto mindre har den nyfundne optimisme fra bilproducenterne skabt anledning til at håbe, at især de aktuelle prisstigninger på markedet vil aftage i takt med, at leveringstiderne vender tilbage til noget, der forhåbentligt minder om normale tilstande. Om den faldende forbrugertillid kan genvindes, vil tiden vise, men for nu er der grund til optimisme og tro på en lysere fremtid på bilmarkedet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...