© Lars Krogsgaard

Er du god til Esport? Så kan du vinde en test i en Ferrari 488 Challenge

Den 6. november indledes anden sæson af det officielle Danish Esport Racing Championship med en test af en ægte racerbil som hovedpræmie

4. november 2019 af Nikolaj Karlshøj/Esport Racing


Danish Esport Racing Championship blev i 2018 lanceret som det første officielle danmarksmesterskab i den digitale motorsport, og allerede i debutsæsonen markerede serien sig om en af Europas største ligaer indenfor organiseret digital motorsport. 

150 danske kørere deltog i mesterskabet, deriblandt kendte profiler som Aston Martin-køreren Nicki Thiim, Lamborghini-køreren Dennis Lind og BMW-køreren Mikkel Jensen. At flere deltagere uden erfaring fra virkelige racerbiler også var helt fremme feltet beviste, at den digitale motorsport sigter mod en utrolig bred målgruppe.

Deltagere skal være fyldt 18 år

Når 2019/2020-sæson skydes i gang den 6. november bliver det i alliance med en ny, stor samarbejdspartner og et endnu mere organiseret setup, hvor mesterskabsvinderen honoreres med en test i en ægte racerbil på en racerbane. 

Præmien er for deltagere, der er fyldt 18 år, men uden aktiv banesportslicens, og vinderne kan også se frem til et hav af andre præmier.

Thor Qualmann direktør Esport Racing

Thor Qualmann, direktør i Esport Racing.

© Lars Krogsgaard


"Vores mål er at blive Skandinaviens førende promotor indenfor digitale motorsportsevents og blande os med de førende i Europa. Vi vil arrangere publikumsvenlige events, og i den kommende sæson vil vi fortsat livestreame løb med professionelle kommentatorer og således gøre det endnu mere attraktivt for både kørere, fans, sponsorer og samarbejdspartnere at blive en del af Danish Esport Racing Championship," forklarer direktør i Esport Racing, Thor Qualmann.

Alle kører i ens racerbiler

Alle kørere stiller op i ens racerbiler med et setup, som er defineret af serien. På denne måde sikres det, at enhver deltager kan dyste mod nogle af verdens bedste racerkørere uden at skulle være uddannet i motorsportens ingeniørkunst. 

Mesterskabet tæller otte baner, som vælges via fælles afstemning, og der køres to løb á 25 minutter på hver løbsdag. Løbene transmitteres live på Youtube og Facebook.

Formula er ny partner

"Det glæder os samtidig at kunne fortælle, at Danish Esport Racing Championship i år har indgået et partnerskab med den danske importør af Ferrari og Maserati, Formula. Samarbejdet har blandt meget andet gjort det muligt at belønne mesterskabsvinderen med en test i en ægte Ferrari 488 Challenge med mere end 600 hestekræfter på en racerbane," forklarer Thor Qualmann.

Ferrari 488 Challenge
Ferrari 488 Challenge© Formula Racing

Danish Esport Racing Championship

Danish Esport Racing Championship (DERC) er et danmarksmesterskab i den digitale motorsport under Dansk Automobil Sports Union og Danmarks Idræts Forbund. Ligaen organiseres af Esport Racing. 

I første sæson talte DERC 150 deltagere, heriblandt talentfulde kørere indenfor digital motorsport såvel som kendte racerkørere fra virkelighedens motorsport. 

DERC afvikles i simulatorspillet iRacing, og reglerne er simple: Alle deltagere kører i samme Ferrari 488-racerbil med samme låste setup-indstillinger. 

Før hvert DERC-løb afvikles der prækvalifikation. Prækvalifikationen afgør serverfordelingen ud fra deltagernes hurtigste tider. På hver løbsdag køres to løb á 25 minutter. 

Løbene sendes som live broadcast på YouTube.


Det er den kraftigt stigende interesse for digital motorsport, som har fået Formula Racing til at involvere sig i det virtuelle danske motorsportsmesterskab.

Alle med en pc og et rat kan være med

"Motorsporten er en del af vores forretning og dermed et grundelement i hele virksomhedens DNA. Med vores eget team, Formula Racing, deltager vi i store internationale mesterskaber verden over, mens vi samtidig er dybt involveret i karting. Vores filosofi har altid været at fremme mulighederne for at komme ind i motorsporten, og sammen med Esport Racing ser vi en spændende vej ind i en verden, hvor alle motorsportsinteresserede kan være med uden at skulle investere millioner," lyder det fra direktør hos Formula Automobile," Jesper Viskum Schak. 

"Du kan stille op fra din hjemmeadresse, og det kræver blot en pc, et rat og et sæt pedaler for at være med. Vi vil være med til at professionalisere den digitale motorsport på samme måde, som vi har set de i andre digitale sportsgrene. Vores ambition er på sigt at gøre digital motorsport lige så populært som andre grene af e-sporten, så udøvere vil få mulighed for at dyrke det som en levevej."

© Lars Krogsgaard

Kalender 2019/20

Banerne vælges ved afstemning. Puljen består af Monza, Suzuka, Circuit de Catalunya, Spa-Francorchamps, Imola, Bathurst, Silverstone, Circuit De Gilles Villeneuve og Circuit of the Americas. Otte af ni baner vil blive benyttet.

1. løbsdag: 6. november

2. løbsdag: 27. november

3. løbsdag: 18. december

4. løbsdag: 8. januar

5. løbsdag: 29. januar

6. løbsdag: 19. februar

7. løbsdag: 11. marts

8. løbsdag: 1. april

Læs mere på esport-racing.dk 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...