© Bil Magasinet

AV! BMW-ejere giver mærket tæv i ny undersøgelse

Voxmeter har gennemført en undersøgelse af, om man vil anbefale sin bil til en ven eller kollega, og mens Tesla dominerer, ser det overraskende grimt ud for BMW.

4. marts 2023 af Gustav Reeh Persson

Anbefalesværdige biler

Er din bil anbefalelsesværdig? Det har analysevirksomheden Voxmeter svaret på. De har spurgt en repræsentativ del af den danske befolkning over 18 år med bil om, hvorvidt de ville anbefale deres bil til en ven eller kollega på en skala fra 1-10.

Har man valgt 9 eller 10, bliver man i undersøgelsen anset som aktiv fortaler. Der ser vi, at Tesla  er i top. To tredjedele af de adspurgte Tesla-ejere ville anbefale andre at købe en Tesla. I bund er Fiat, hvor kun 30 pct. anbefaler mærket. 

Tesla-ejerne i undersøgelsen er meget begejstrede for deres biler.

© Søren Juul

Tyskere og japanere

Udover Tesla udgøres den del af mærkerne, der anbefales af over 50 pct., af Mercedes, Toyota, Audi, Subaru, Skoda, Mitsubishi, Honda, Volkswagen, Mazda og Volvo.

BMW får hug

Efter Mazda på grafikken er det mindre end 50 pct., der mener, at deres bil er anbefalelsesværdig. BMW ender i den "grimme" ende af skalaen, hvilket er meget overraskende. Så sent som maj 2022 blev BMW for 11. år i streg kåret som det bilmærke med flest tilfredse kunder i Danmark. Her endte Tesla på en 11. plads.

© Voxmeter

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...