Er det Mågevingens afløser?

Mercedes sender Mågevingen på pension og viser en fantastisk afløser... i et PlayStation-spil

19. november 2013 af Steen Bachmann

Mercedes-Benz meddeler, at superbilen SLS AMG udgår i 2014. De sidste 350 eksemplarer skal bygges hos AMG i løbet af 2014, og kommer til at hedde GT Final Edition. De får 6,3-liters V8 uden trykladning og med en ydelse på 591 hk ved ved 6.800 o/min.

Giv et gavekort til et magasin i julegave - eller til dig selv!

Udstyrsniveauet på Final Edition er ikke oplyst, men der bliver formentlig tale om en endeløs række af ekstraudstyr fra AMG performance-linjen, Mercedes´ designo-linje for eksklusivt kabineudstyr og detaljer i kulfiber. Prisen på danske plader for SLS AMG GT er aktuelt 4.399.900 kr. for coupé-udgaven, så du skal nok finde de første 5,5 mio. kr. frem, hvis du vil have et Final Edition-eksemplar af SLS AMG GT eller SLS AMG GT Roadster.

Er det et bud på en afløser?
Samtidig med meldingen om Mågevingen's abdicering viser AMG en fantastisk fortolkning af, hvordan en afløser kunne se ud.

Giv et abonnement på Bil Magasinet i julegave

Det sker med en 1:1-model af en bil i det kommende PlayStation-spil Gran Turismo 6, hvor designerne fra Mercedes‑Benz Research & Development Center i Sunnyvale, California, kaster alle hæmninger fra sig og bygger en ultimativ AMG performance-bil.

Det oplyses ikke, om modellen kan køre, men den ser helt fantastisk ud. Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo har ekstreme proportioner og sensuelle linjer kombineret med AMG's seneste motorteknologi.

Motoren er en AMG V8 biturbo placeret bag forakslen. Den yder 585 hk og 800 Nm. Fronten med LED-lygter er inspireret af den klassiske Mercedes-Benz SL 300 racerbil fra 1952, og egenvægten er beskedne 1.385 kg på grund af chassis i aluminium og mange komponenter i kulfiber.

Dørene åbner opad som i den nuværende SLS AMG. Vi håber, dét her er den nye Mågevinge!

Måske er du interesseret i...