Eleanor Mustang

Vild filmstjernebil til salg i Aarhus. Men den er dyr

Nu kan du købe en Mustang, der vil forsøge at slå dig ihjel frem for menneskemængden: Eleanor fra Gone in 60 Seconds er nu til salg - i Danmark!

10. november 2020 af Frederik Hauschildt

En ægte filmstjerne

Enhver læser af Bil Magasinet har med statsgaranti også siddet og gloet brugte biler igennem Den Blå Avis, Bilbasen, etc. Alt fra gamle wankel-japanere til splinternye power-Audi'er får den sjette bil-sans til at vågne. Klikker du i disse dage ind på Bilbasens Ford-side, kan du falde over noget helt specielt, som sætter den sans i kickdown, og pengepungen på spil.

Eleanor fra actionfilmen Gone in 60 Seconds er nemlig til salg lige nu, i Aarhus. Eller, det vil sige én af 11 officielle filmbiler, der blev bygget specielt til højtstående venner eller medvirkende til filmen. Netop denne bil gik til direktøren for lattergas-firmaet NOS, der ejede den i et godt stykke tid efter dens produktion, oplyser Bilbasen

Den kraftige variant

Under optagelserne til Gone in 60 Seconds, var der flere forskellige biler på sættet. Nogle af dem var mekanisk uændrede Ford Shelby Mustang GT500'ere, mens andre kunne bære navnet GT500R. Selvom den bil, Nicholas Cage drøner rundt i på lærredet er stemplet med GT500, var der specifikke krav til, hvad bilen skulle kunne, hvis ikke den skulle medvirke i stunts.

Den variant, der nu er sat til salg af Blue Cars A/S på Bilbasen, er netop den sidstnævnte variant: Bilen har 550 hk, og det kommer fra en 427 cui. V8-motor - Samme blok som pryder motorrummet i de gamle Shelby Cobra'er. I stedet for en 4-trins manuel kasse fra gamle dage, er der en nymoderne 6-trins kasse i.

Certificeret skør

Udover de åbenlyse visuelle og mekaniske ændringer på denne Selby GT500R, så får man også en god del mere med i købet: Solskærm i begge sider af bilen er underskrevet af henholdsvis Carroll Shelby og Ray Claridge, som er direktør for firmaet Cinema Vehicle Services. CVS har leveret mange kendte filmbiler i løbet af årene: Lige fra Fast and Furious til Dukes of Hazzard. Derudover har den naturligvis et medfølgende certifikat af originalitet, som stammer fra CVS selv.

Det betyder noget, når man overvejer de nuværende muligheder for at bygge en rigtig Eleanor. De eneste, der i dag har mulighed for det uden at frygte sagsanlæg, er nemlig et helt andet firma. Fusion Motor Company har en velforsvaret eneret over Eleanor-replikeringer i dag. Da Carroll Shelby selv forsøgte at genskabe en kopi, blev også han mødt med sagsanlæg.

Let's talk numbers

Skal du have æren af at blive forsøgt dræbt af selveste Eleanor, så bliver det ikke på kontanthjælp. Selvom bilen naturligvis ikke har fået fastsat en konkret værdi, så har forhandleren udtalt til Bilbasen, at du som minimum skal af med 3 millioner kroner. 

Så er gildet også betalt, for bilen har været indregistreret i Danmark siden 2006, og det eneste, man som sådan skal regne oveni er omregistrering og et sæt nummerplader. 

Udforsk flere billeder af Eleanor nedenfor:

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...