Grønnere elforbrug elbil opladning billigt

Bil Magasinet er efterhånden altid at finde ved en ladeboks, når vi tester de nye elbiler

© Bilmagasinet

Elbils-ejer: Sådan sparer du tusindvis af kroner på opladningen

Med få praktiske greb kan du som elbilejer spare tusinder af kroner hvert år på din elregning. Særligt er det afgørende for elprisen, hvornår på døgnet du lader bilen op.

18. marts 2022 af Gustav Reeh Persson

Prisen på strøm er røget i vejret

Priserne på el er drastisk stigende, og det gør blandt andet ondt på elbilsejere.

En elbilsejer, der er på forkant med prisudviklingen, er civilingeniøren Henrik Møller Jørgensen, der har skabt sit eget computerprogram, som kan forudsige, hvordan prisen på el udvikler sig.

På den måde kan han starte vaskemaskinen, tørretumbleren og lade elbilen op, når strømmen er billigst. 

”Lidt forenklet, så har jeg lavet et program, der samler en masse data, som jeg bruger til at udregne, hvornår elpriserne er billigst. Jeg indsamler blandt andet data om vind, sol og temperaturer, der gør det muligt for mig at lave en elpris-udsigt ni dage ud i fremtiden, og indtil videre har mine prognoser holdt,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Læs også: Guide til opladning af elbil.

Grønnere elforbrug elbil opladning billigt

Fredag den 11. marts var der med Henrik Møllers system målt nul-priser på strømmen 

Mest mulig strøm for pengene

Elprisen svinger markant i alle døgnets timer, hvis man har en variabel aftale, fordi den er baseret på udbud og efterspørgsel. Én kWt-strøm kan koste mellem otte øre og 1,25 kr., det kommer helt an på, hvornår på døgnet du bruger den. Det gør en stor forskel, når man har en elbil med et batteri på 50 kWt. Hvis man oplader 25 kWt hver nat, kan man spare over 10.000 kr. om året.

”Hvis du gerne vil have fingrene i den allerbilligste strøm til din elbil, skal du typisk sørge for at oplade mellem klokken et og tre om natten. Tilmed er strømmen ofte også grønnere om natten, så det er godt for klimaet såvel som for pengepungen at planlægge opladningen efter det,” siger Henrik Møller Jørgensen.

Det kan derfor betyde meget for husholdningsbudgettet, hvis man som elbilejer tænker over, hvornår man kan få opladt sin elbil til den billigste pris.

Henrik Møller Jørgensen deler sine erfaringer og prognoser om elpriser på Facebook-siden "Grønnere Elforbrug", som man kan se her.

Grønnere elforbrug elbil opladning billigt

Henrik Møller Jørgensen er selv ejer af en Hyundai Kona Electric

Appen der gøre det hele simpelt

Henrik Møller Jørgensen er ikke den eneste der har oplevet problematikken med dyr og ikke klimavenlig strøm til ens elbil. Charlotte Blou Sand er stifter og administrerende direktør af True Energy. True Energy er en app, hvor man kan registrere sin elbil og så kan man med appen planlægge opladningen når strømmen er mest klimavenlig og billigst.

Selv hvis man har et Clever-unlimited abonnement kan man spare penge, fordi Clever kun refunderer gennemsnitsprisen. Så hvis du lader din elbil når strømmen er billigst sparer du stadig nogle håndøre. 

True-energy er smart fordi det er gratis og den kræver ikke andet end at koble ens elbil og hjemmeoplader på. Der er fem ladebokse der er understøttet og over 500 elbiler. 

Du kan læse mere om True Energy og Charlotte Blou Sand, hvis du trykker på linket her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...