Ejere af udtjente politibiler og -MC får STOR ekstraregning

En fejl i Motorregistret gjorde det en periode muligt for private og firmaer at registrere gamle politimotorcykler og biler uden at betale registreringsafgift - men den går ikke.

25. juni 2021 af Mikkel Thomsager

Fejl hos SKAT

Ejerne af cirka 80 tidligere politimotorcykler og 50 politibiler, der ikke har betalt registreringsafgift af deres køretøjer, skal nu efterbetale registreringsafgiften. Ifølge Motorstyrelsens foreløbige vurdering udgør den 60.000-70.000 kr. i afgift pr. motorcykel og cirka 100.000 kr. pr. bil.

Politiet betaler ikke registreringsafgift af køretøjerne, når de er i tjeneste, men når de bliver solgt, skal de afgiftsberigtiges, som enhver bil eller MC, der ikke er betalt registreringsafgift af.

I en periode var det dog muligt for private og firmaer at registrere politiets udtjente køretøjer uden at betale afgift af dem, fordi køretøjerne ikke blev registreret korrekt i Motorregistret. Fejlen opstod i forbindelse med konvertering af oplysninger fra et gammelt it-system i det daværende SKAT.

Fra 2012 og tidligere

Motorstyrelsen har nu blokeret køretøjerne i Motorregistret, så det ikke længere er muligt at handle med dem uden at betale registreringsafgift, lige som de, der kører de udtjente MC og biler fra politiet, får en efterregning.

”Da vi blev opmærksomme på problemstillingen, iværksatte vi straks en kontrol af de tidligere politimotorcykler og politibiler, og det har altså ført til, at vi vil opkræve registreringsafgift i cirka 130 sager om unddragelse af registreringsafgift. Vi kan selvfølgelig ikke acceptere, at private kører rundt på motorcykler og biler, der ikke er betalt registreringsafgift af,” siger Jørgen Rasmussen, direktør i Motorstyrelsen.

Sagerne stammer fra 2012 og tidligere. Motorstyrelsen undersøger, om der er lignende problemstillinger med andre typer af køretøjer, som i en periode har været fritaget for registreringsafgift.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...