© Amazon

"Eboladrome" - her ligger The Grand Tour's testbane

Internetfolket har været hurtige til at lokalisere den nye hemmelige testbane, hvor de tre tidligere Top Gear-værter skal straffe verdens vildeste biler - men hvorfor er den opkaldt efter Ebola...?

22. november 2016 af Daniel Bohnsen

I fredags havde den store Amazon-satsning, The Grand Tour, premiere og med den fulgte også introduktionen til en ny, hemmelig testbane. The Top Gear Test Track var en fast bestanddel af det gamle BBC-show, og det element har de nye amerikanske producenter altså valgt at holde fast i.

Konceptet i The Grand Tour er, som navnet antyder, at de tre kendte værter, Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May, rejser rundt i verden og tester biler. På trods af det har man dog beholdt testbane-elementet, der gør det muligt at sammenligne forskellige biler over en identisk omgang.

"Tophemmelig" - sådan da

Jeremy Clarkson præsenterede den nye testbane som "tophemmelig", men i vanlig ironisk brite-stil står der på Amazons hjemmeside skrevet: "Hvis du virkelig er interesseret, ligger den tæt på Swindon".

Det satte selvfølgelig internetjagten i gang, og der gik ikke længe, før det "hemmelige" stykke asfalt var lokaliseret. Som det var tilfældet i Top Gear, er testbanen i virkeligheden en gammel militærbase for det britiske flyvevåben, nærmere bestemt Royal Air Force Airfield Wroughton, lige uden for Swindon, England.

Basen har ikke været i brug i årtier, men landingsbanerne er vedligeholdte og klar til at modtage nogle 11-taller.

Den "tophemmelige" testbane ligger i Swindon 130 kilometer vest for London.

Ebola-virus

De to landingsbaner indgår dog ikke i selve testbanen, der i stedet løber over rullevejene, som tidligere har været brugt til at "taxi'e" fly fra de omkringliggende hangarer til start og landing.

Banen ser relativt snæver ud og belønner formentlig lav vægt og gode køreegenskaber mere end rå motorkraft. Netop på grund af dens snoede form har The Grand Tour-holdet valgt at navngive den nye testbane "Eboladrome". Altså ligesom en velodrom (cykelbane) - bare med Ebola...

Der er altså ingen tegn på, at de tre briter har skruet ned for humoren og kontroverserne, efter de er blevet overtaget af amerikanske Amazon. Men det, mener de fleste tilsyneladende, er dejligt genkendeligt, for det første afsnit af The Grand Tour er blevet rigtig godt modtaget blandt folket.

Og der er da også lidt om Ebola-snakken, når man kigger på nedenstående billede...

The Grand Tours testbane har fået tilnavnet "Eboladrome", fordi banens form minder om Ebola-virussens udseende.

© Amazon

Måske er du interesseret i...