Dyr fornøjelse: Så meget koster det at køre galt på Nürburgring

Er du klar over, hvor dyrt det er at køre galt på Nordsløjfen? Det var vi heller ikke, men efter at have set priserne kører vi pænt næste gang.

20. juni 2017 af Mathias Brandt

Der findes et hav af YouTube-kanaler, som udelukkende består af videoklip med biler, som kører galt på Nürburgring. Det er altså ikke en sjælden begivenhed, men det stopper ikke folk fra at valfarte til "Det grønne helvede”.

En ting, som Nürburgring er kendt for, er, at afkørselsmulighederne mange steder på banen er utroligt dårlige. Når evnerne slipper op, og bilen kører af vejen, er der sjældent langt til autoværnet i stål, som nok skal gøre alt for at ødelægge din bil. 

Men autoværnet kan gøre mere end det. Det kan også efterlade et stort hul i din pengepung. Det er nemlig ikke kun din smadrede bil, du skal betale for. Risikoen for, at der kommer en stor regning fra Nürburgrings baneadministration, er meget stor. 

Priser for skader på Nürburgring

- Startpris for brug af autoværnsbil – 1.115 kr. (rykker ud og inspicerer skaderne)

- Fjerne beskadiget autoværn - 74 kr. pr. meter (flere steder på banen er der op til fire striber autoværn, så det kan potentielt set blive 297 kr. pr. meter)

- Udskifte autoværn – 230 kr. pr. meter. pr. afsnit

- Fjerne beskadiget autoværnspæl – 38 kr. pr. styk.

- Udskiftning af autoværnspæl – 290 kr. pr. styk.

- Udrykning af Safety car – 610 kr. pr. 30 min.

- Lukning af bane – 10.000 kr. pr. time

- Afhentning på fejeblad – 4.460 kr.

Så inden du har set dig om, kan du have smadret autoværn for adskillige tusinde kroner.

Ifølge den engelsk hjemmeside nurburgring.org.uk, er det dyreste uheld endt med at koste €15.000, eller hvad der svarer til 111.000 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...