audi rs q e-tron

Driftinghelten Ken Block prøver kræfter med Audi's Dakar-racer

Ken Block er lidt af en driftinglegende, men han får alligevel sin sag for bag rattet af Mattias Ekströms' Audi RS Q e-tron på is i Sverige

11. februar 2022 af Emma Steensen

Vild og vanvittig Dakar-Audi

Amerikanske Ken Block er kendt for sine hæsblæsende Gymkhana-videoer, hvor han vrider en bred vifte af vilde biler rundt på noget nær umulige baner. Nu har han fået sin sag for bag rattet af racerlegenden Mattias Ekströms Dakar-racer, med Mattias Ekström selv som instruktør og codriver. 

Audi RS Q e-tron er et elektrificeret monster med en topfart begrænset af reglementet til 170 km/t, tre elmotorer og en 0-100 km/t tid på 4,5 sekunder på løst underlag - vel at mærke i en bil der vejer 2 tons. 

Hybridløsningen som driver Audi RS Q e-tron består af de tre elektriske motorer som sørger for at drive hjulene og en forbrændingsmotor, der genererer strøm, så elmotorerne får noget af leve af. 

Herunder ses videoen hvor Ken Block og Mattias Ekström giver den gas i Audi RS Q e-tron:

En Audi-drøm bliver til virkelighed

Mattias Ekström har befundet sig i toppen af DTM for Audi i mange år og været en central figur i Rallycross verdensmesterskabet. Han fik opgaven at vise Ken Block rundt i den udfordrende Audi RS Q e-tron. 

Både Mattias Ekström og Ken Block trådte ud af bilen med imponerede miner og efter ganske få omgange var Ken Block allerede ved at være dus med bilen. Mattias Ekström var begejstret og påpegede, at det kun tog Ken Block tre omgange at komme op på fuld hastighed. 

Ken Block fortæller, at han har været Audi-fan siden han var teenager, og at det var noget af en oplevelse. Både at køre i Audi RS Q e-tron, men i lige så høj grad at få lov til at drifte rundt på isen i Sverige i Audis quattro A2 Gruppe B rallybil, som kørte med ved Finlands rally i 1983. Især det sidste var et personligt højdepunkt for amerikaneren.

ken block mattias ekström audi

En ny "Hooni" i stalden

En drømmetur til Sverige for Ken Block og Mattias Ekström sammen med Audi er overstået, men det er ikke det sidste Ken Block kommer til at se til vilde, elektriske Audier. 

Han kommer nemlig til at føje en fuld elektrisk Audi S1 e-tron quattro til sin stald af vilde driftingbiler. Den nye Audi kommer til at gå under navnet Hoonitron og bliver en one of a kind-bil, som Audi udvikler særligt til Ken Block på baggrund af Audi Sport quattro S1. 

Inden for de næste par måneder kan vi alle sammen få glæde af Ken Block i en lynhurtig og voldsom Audi på el, når Hoonigan-teamet løfter sløret for deres første "Electrickhana" nogensinde. 

ken block audi quattro

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...