© Bil Magasinet

Dom i Kolding Ret: 2 år og 3 måneder i spjældet for bedrageri med leasingbiler

En 44-årig mand er ved Retten i Kolding idømt en ubetinget fængselsstraf for groft bedrageri, underslæb og dokumentfalsk i forbindelse med handel med leasingbiler

19. august 2021 af Steen Bachmann

Efter en længerevarende efterforskning er en 44-årig mand tiltalt og dømt for mere end mere end 20 tilfælde af groft bedrageri, underslæb og dokumentfalsk begået over en periode fra april 2018 til januar 2019. Bedragerierne er samlet i størrelsesordenen ca. 5 mio. kr.

Drev leasingfirmaer i Sydjylland

Den dømte drev i perioden flere leasingfirmaer med adresser i Give og Vejle og blev i december 2018 anmeldt til politiet af tidligere samarbejdspartnere.

Bianca Trøjborg, som er anklager på sagen, forklarer: 

’I flere tilfælde har den dømte via sine leasingfirmaer blandt andet solgt biler eller indgået leasingaftaler – både med privatpersoner og med firmaer - på biler, som han enten ikke var den reelle ejer af, eller som han ikke udleverede, og han beholdt de beløb, han var blevet betalt for bilerne. I forbindelse med bedragerierne har han også i flere tilfælde brugt forfalskede leasingaftaler.’

Den 44-årige mand har tidligere været internationalt efterlyst. På anmodning af Sydøstjyllands Politi blev han anholdt af spansk politi i Spanien i oktober 2020 og blev udleveret til Danmark den 9. december 2020. Ved et grundlovsforhør ved Retten i Kolding den 10. december 2020 blev han varetægtsfængslet og det har han været siden.

Den 44-årige erkendte sig skyldig og modtog dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...