Brian Osbech
Brian Osbech

Digital forhandler sælger biler fra parkeringshus

Lave faste omkostninger giver lavere priser til kunderne – derfor driver Osbech Laursen Cars deres butik fra et kontor på 29 m2, mens salgsbilerne står i et p-hus midt i København

4. februar 2018 af Steen Bachmann

Brian Osbech fra Osbech Laursen Cars A/S har solgt biler i mere end 20 år hos Fiat/Alfa Romeo, BMW og Volvo. For et par år siden skiftede han fra en stilling som filialdirektør ved Bayern Autogroup i Brøndby til filialchef hos Nellemann A/S og Volvo, men dagene blev længere og længere, og han fik mere og mere travlt.

Kunne man lave en bilforretning med personlig kontakt til kunderne og en mere harmonisk balance mellem arbejds- og privatliv for dem, der arbejder der?

Brian Osbech stiftede virksomheden Osbech Laursen Cars A/S i 2016 sammen med en anden erfaren bilmand, Kenneth Laursen, og nu giver de det en chance.

Forvent ikke et stort glaspalads

Hvad går jeres forretning ud på?

"Vi har lavet et sceneskift og rokker dermed ved den etablerede platform, man har drevet bilhandel fra i mange år. Vi mener, tiden er moden til en anden måde at gøre det på, og når nu kunderne udviser en mere digital adfærd, giver det god mening, at vi også gør det. Kunderne kommer ganske enkelt ikke længere på samme måde i den klassiske bilforretning. Den gennemsnitlige kunde kommer højst én gang i en bilforretning modsat år tilbage, hvor tallet var flere gange større," siger Brian Osbech.

Hvordan sælger I biler?

"Kunderne finder i forvejen bilen på nettet, og oftest har man en indledende dialog på mail og telefon. Når bilen skal besigtiges eller prøves, mødes vi på et aftalt tidspunkt hos os eller hos kunden med bilen under armen. En bonus er, at vi har lave faste omkostninger og dermed kan være mere konkurrencedygtige på både leasing og køb."

Jeudan parkeringshus, Sankt Annæ Plads
Jeudan parkeringshus, Sankt Annæ Plads © Google Maps

Hvad er ambitionen?

"Vi har været i gang i lidt over et år og har ikke ambition om mange medarbejdere, men vi nyder friheden og tror, der vil være plads til både små og store bilforretninger i en digital fremtid."

Sælger biler fra et p-hus

"Vi har alle vores biler udstillet i et nyt moderne p-hus på Sankt Annæ Plads lige ved Skuespilhuset. Vi har et godt samarbejde med Jeudan igennem flere år, som driver p-huset ved havnen i København. Vi har et kontor på 29 m² i et kontorfællesskab to minutters gang herfra. Det virker måske skørt at åbne bilforretning midt i København, men kunderne er glade for, at vi bor centralt."

Hvad med klargøring af bilerne?

"Den varetages af Universal Bilpleje, mens Easy Car Care står for den løbende vedligeholdelse - begge med mobile løsninger."

Hvilke biler sælger I?

"Vi har fokus på nyere brugte biler i firmabilklassen med pil opad, men jeg har også lige solgt en brugt Fiat 500. For os er det vigtigt, at du får samme service på en Fiat 500 som på en Land Rover til en million kroner. Det er på kontakten til kunderne og den personlige service, at vi skal slå os fast som digital forhandler."

Måske er du interesseret i...