Dum og Dummere scooter forfra

Derfor er denne scooter solgt for 300.000 kr.

En gammel ranglet scooter, som mest af alt ligner noget, som hører hjemme i en børnhavne, har lige fået ny ejer - der glædeligt betalte 300.000 kr. for den. Forklaringen giver sig selv

20. februar 2018 af Jesper Kruuse-Jensen

Det kan være svært for filmselskaberne at vide, hvilke rekvisitter skal beholdes og hvad der skal på lossepladsen eller bygges om, når en filmproduktion er afsluttet. Kun historien viser om en film opnår kultstatus, men lykkedes det, er der pludseligt mange penge at hente, hvis man ejer en rekvisit fra en sådan film.

Dum og dummere scooter fra siden
Plads til to

Således blev en Aston Martin DB5 fra James Bond filmen ”Goldfinger” med Sean Connery solgt for hele 27 mio kr tilbage i 2010. Året efter var det Steve McQueen´s kørerdragt fra filmen om Le Mans, der røg på en auktion og filmen med samme navn som det historiske motorløb er fra 1971. Pris: 5,9 mio kr! Ikke så ringe for et styks svedigt køredragt med næsten 50 år på bagen. 

Back to the Future

Samme år røg en DeLorean DMC-12 under hammeren og endte med en salgspris på godt 3,2 mio kr. Bilen som var et af de seks eksemplarer, der var med i filmen ”Back To the Future” fra 1985 er et af de mest ikoniske køretøjer, der kan opdrives.

Efterspørgslen på filmhistoriske køretøjer er dog ikke forbeholdt de firehjulede. Christopher Nolan´s The Dark Knight fra 2006 viser Batman fræse rundt på sin bat-motorcykel, og denne lykkedes det også at få afsat på auktion for næsten 2,5 mio kr.  

De18. februar sluttede auktionen så for den fikse scooter, som Harry og Loyd brugte i Dum og Dummere med en slutpris på 300.000 kr. To scootere blev brugt i filmen, og sælgeren af dette eksemplar har udskiftet flere dele, bl.a. luftfilter samt speeder -og bremsekabler. Motoren har også fået skifte olie. Med i købet er dog alle originale dele, så scooteren kan fremstå som i filmen, hvis køberen skulle ønske det. Som i filmen følger hjelm, indkøbspose og mappe med i købet.

Se auktionen her

Scooteren er efter sigende i godt stand og det rygtes at den kører op til 45 km på en liter brændstof.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.