Derfor elsker du at sidde i bilen – også selvom den holder stille

Uanset om bilen er i bevægelse eller holder stille i indkørslen, er det et fantastisk fristed – særligt for mænd. En undersøgelse sætter fokus på fænomenet.

23. juli 2020 af Esben Skrumsager

Radioen kører i baggrunden, mens de hvide kantpæle suser forbi i takt med triptællerens rolige rullen. Du er koncentreret, men du slapper af, og selvom du er drejet ind i indkørslen og har trukket håndbremsen, bliver du lige siddende et øjeblik længere. Bare lige et par minutter mere i dit eget selskab og radioværtens velkendte stemme, så er du klar til at bryde ud af bilens trygge boble og vende tilbage til livet udenfor.

Der er nemlig forskel på, hvordan mænd og kvinder bruger tiden i bilen. Det viste en undersøgelse blandt mere end 1.000 danskere, som YouGov lavede for Toyota i 2017, og redaktionen stadig tænker er relevant, derfor får du dette genoptryk af artiklen, som du kan nyde, mens du ligger i strandstolen.

Musik i bilen er vigtigt

Undersøgelsen viser blandt andet, at de fleste danskere – uanset køn – synes det er vigtigt at lytte til musik, mens vi kører i bil. 

Men der er stor forskel på, hvordan henholdsvis kvinder og mænd bruger musikken i bilen, for mens mange kvinder bruger bilens musikanlæg til at komme i godt humør, så bruger mændene i højere grad musik i bilen som afstresning og opladning.

Det kender 23-årige Noë Bhardari fra København alt til.

- Jeg bruger bilen som mit frirum. Afhængigt af mit humør fordyber jeg mig enten i lydbøger eller lytter til musik, som jeg højlydt synger med på. Tidligere havde jeg meget langt til arbejde, så der brugte jeg på vej til job hver dag 1,5 time i bilen på at lade op, siger han.

Faktisk er mænd så vilde med at bruge bilen som et frirum, at mere end hver tredje danske mand enten sammenligner bilens rum med et teenageværelse, hvor det kun er en selv, der bestemmer, eller et badeværelse, hvor der også er lagt op til masser af alenetid.

Mænd og musik i bilen

For 57 procent af mændene er det vigtigt at lytte til musik i bilen.
Kun 11 procent synes ikke, det er vigtigt.

Danske mænd vil langt hellere have et fedt lydanlæg i bilen (40 procent) end baksensor (13 procent), sædevarme (15 procent) eller anhængertræk (28 procent).

Hver tredje danske mand bruger bilen som frirum til at slappe af.

Kilde: YouGov for Toyota

Baggrunden for undersøgelsen er, at Toyota har øget opmærksomheden på bilernes lydanlæg. Det er senest sket med den nye Toyota C-HR, for er der én ting, mænd efterspørger, så er det gadgets og lir til bilen.

– En bil er det sværeste sted at skabe god lyd, for kabinen er et lille rum, og der er typisk meget larm – både fra bilen selv og fra verden udenfor. I Toyotas C-HR har vi brugt over 1.000 timer på at gøre lydanlægget helt perfekt, siger lydekspert Bradford Hamme fra virksomheden JBL, der har været med til at skabe lydanlægget i den nye Toyota C-HR.

Artiklen er et genoptryk fra 2017.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...