Den er god nok! 0-100 km/t på 2,8 sekunder i mega-SUV

Den vejer flere ton, men kan køre fra de fleste superbiler. Hennessey har pillet lidt ved den nye Jeep Grand Cherokee Trackhawk, som der er kommet lidt ekstra fut i.

18. september 2017 af Mathias Brandt

Jeep Grand Cherokee Trackhawk er basalt set en Dodge Challenger Hellcat på stylter og med firehjulstræk. Takket være en 6,2-liters V8’er leverer den 707 hestekræfter. De fleste ville nok mene, at dette var rigeligt med kræfter, specielt når man tager i betragtning, at den flere ton tunge bil, kan køre fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder. Men der findes flere galninge, end man tror, og en af dem er amerikanske John Hennessey, som står bag firmaet Hennessey Performance i Texas. De har netop lanceret denne vanvidsmaskine med i alt 1.012 hk. Drejningsmomentet er mindst ligeså imponerede 1.314 Nm.

Hennessey-opgraderingen hedder også meget passende "HPE 1.000".

Efter kraftforøgelsen kan det store monstrum ramme 100 km/t på 2,8 sekunder, hvilket sender den ind i et vaskeægte superbilsterritorium, hvor ikke ret mange andre biler kan være med. Den vigtige ’quarter-mile’ (402 meters dragrace) er overstået på kun 10,5 sekunder. 

De enorme kræfter kommer primært fra en gigantisk kompressor, som tvangsfodrer motoren med så meget luft, den kan sluge. Derudover har Hennessey blandt andet opgraderet indsprøjtningssystemet, brændstofpumpen og indsugningen. For at orkestrere de mange opgraderinger har Hennessey også udviklet sin egen software til motorstyringen. 

Opgraderingen kan visuelt kun kendes på nogle små skilte bagerst og på siden, hvor der står ”HPE1000 Powered by Hennessey”

Kabinen bliver udstyret med et signeret skilt fra John Hennessey og den mekaniker, som har lavet motoren. Som med alle andre opgraderinger fra Hennessey er der ét års garanti eller op til 20.000 km. Prisen kender vi desværre ikke. 

Måske er du interesseret i...