Den amerikanske dæmon: Her kan du se den nye 852-hestes Dodge Challenger

De er ikke rigtig kloge i USA. Da Dodge lancerede deres 717-hestes Hellcat, troede de fleste, at toppen var nået. Men de har lige overgået sig selv med den nye Challenger Demon med 852 hk.

12. april 2017 af Mathias Brandt

Amerikanerne er bindegale, når det kommer til biler. Det er den seneste Dodge Challenger SRT Demon et klart og tydeligt bevis på. Med hjælp fra en gigantisk kompressor, der pumper luft ind i en stor V8'er, kan Dodge presse effekten op på vanvittige 852 hestekræfter – som gør det til en af de kraftigste serieproducerede biler nogensinde.

Dengang Dodge præsenterede deres meget omtalte Challenger Hellcat, stod verdenspressen på den anden ende, og køberne flokkedes om Dodge-forhandlerne for at få fingre i én, hvilket ikke var nemt. Den havde 717 hk, hvilket var helt vildt, så det virker næsten overnaturligt, at den ny Demon får 135 hk mere. 

Vi har kun de amerikanske specifikationer, og de er opgivet i mile og ikke kilometer. Ifølge Dodge klarer den nye Demon spurten fra 0-60 miles i timen (0-97 km/t) på imponerende 2,3 sek. Til sammenligning, så opgiver Bugatti Chiron til 2,5 sek. fra 0-100 km/t. Derfor praler Dodge også med, at det er verdens hurtigste serieproduceret bil. 

I vanlig amerikanerstil, så er den bygget til dragerace, der kun går ligeud. Alle kræfterne bliver leveret ned i asfalten via baghjulene, hvilket efter sigende skulle få den til at løfte forhjulene under fuld acceleration.

At den er bygge til at køre hurtigt understreges af, at bilen som udgangspunkt kun leveres med et sæde til chaufføren for at spare vægt i den ellers ret store bil. Dogde har også spækket den med teknologi, der gør den optimal som dragracer. 

Hvis du vil låne din bil ud til en ven, som du ikke har den store tiltro til, kan du give ham nøglen til en mindre kraftfuld bil. Der findes nemlig to nøgler til bilen, den ene lukker ”kun” op for 510 heste, mens den anden giver dig adgang til alle 852 hk.

Synes du, at denne cocktail lyder helt vildt tiltrækkende, så har vi desværre en lidt dårlig nyhed. For der bliver kun produceret 3.300 biler, som kun bliver solgt på det Nordamerikanske marked. 

Der findes dog europæiske forhandlere, som har specialiseret sig i at finde disse sjældenheder og tage dem til Europa. En af dem er Geigercars, der ligger i München. Er pengepungen stor nok, kan han nok godt finde én til dig. 

Måske er du interesseret i...