© Bil Magasinet

Danskerne til tops i undersøgelse om forbrug i plugin-hybrid

Ford har undersøgt, hvor gode deres kunder er til at oplade deres plugin-hybrider. Tallene ser positive ud – særligt i Danmark

13. februar 2022 af Emma Steensen

Fine tal fra ny undersøgelse

Fords egen undersøgelse tager udgangspunkt i Ford Kuga og deres ejere rundt omkring i hele Europa. Tallene viser, at de europæiske kunder gennemsnitligt oplader deres plugin-hybrider 71 ud af 100 dages kørsel. 

Danskerne er dog særligt gode til at huske at få ladet deres biler op, og stryger til tops på listen med opladning 88 ud af 100 dage. 

Samme undersøgelse viser også, at hver af de undersøgte Ford Kuga-ejere potentielt kan have sparet 1.100 kg CO2 i løbet af det seneste år sammenlignet med hvis de havde kørt i en tilsvarende model kun med forbrændingsmotor.

Ikke alle er klar til elbil

Diskussionen om hvorvidt plugin-hybrid-biler faktisk er et grønnere alternativ til forbrændingsmotoren har kørt i lang tid i Danmark, men denne undersøgelse kan muligvis retfærdiggøre nogle af de afgiftsnedsættelser, som ellers har været kritiserede.

Det findes noget delte meninger om, hvorvidt plugin-hybrider faktisk bidrager med en god overgang til elbiler for forbrugeren, eller man burde skifte over til elbil med det samme. 

Salgstallene taler imidlertid deres eget sprog, hvor det ses at salget af plugin-hybrider er steget med 120 % siden 2020. Salget af elbiler er desuden steget med 58 % i samme periode. 

Det peger på, at størstedelen af bilejere måske ikke er helt klar til at tage det store spring fra konventionel bil med forbrændingsmotor over til elbil. 

Hvor meget CO2 er egentlig sparet?

Ford har lavet en lille beregning i forhold til undersøgelsens tal, for at sætte det nedsatte forbrug lidt i perspektiv. 

De har regnet ud at de 1.100 kg CO2 som hver Ford Kuga i Europa har sparet i løbet af et år svarer til en flyrejse fra London til Buenos Aires tur/retur målt i forhold til CO2-udledning. 

Det er dog baseret på de europæiske tal og i Danmark ser det umiddelbart endnu bedre ud, når vi taler om at mindske udledningen af CO2. Faktisk sparer hver Ford Kuga ejer i gennemsnit 1.690 kg CO2, når de i gennemsnit kører ca. 14.300 km om året. 

Undersøgelsen er baseret på tal fra i alt 48.000 europæiske Ford Kuga, hvoraf 9.000 af disse var danske. 

Udover Ford så fortæller BMW, VW og Audi ligeledes at deres ejere generelt er gode til at lade deres plugin-hybrider op. I samme artikel kan du læse mere om, at ejere af plugin-hybrider ikke umiddelbart fristes til at købe elbil. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...