Michael Christensen vinder Bahrain-ræset i WEC 2020

Michael Christensen vinder Bahrain-ræset i WEC 2020

© Michael Christensen Press

Triumf for dansk motorsport: Tre nye verdensmestre kåret i langdistanceracing!

Efter et dramafyldt 8-timers løb i Bahrain erobrede Nicki Thiim og Marco Sørensen mesterskabet i GT Pro foran Michael Christensen, der vandt løbet. I GT Am vandt Nicklas Nielsen klassen i sin første sæson

16. november 2020 af Frederik Hauschildt

Tre danskere får vindertitel

I weekenden afvikledes det sidste løb i det verdensomspændende mesterskab, World Endurance Championship 2019/20. Konklusionen kom efter otte timers løb i Bahrain: Debutanten Nicklas Nielsen løber afsted med mesterskabet i GTE-Am klassen, og de tidligere danske verdensmestre Nicki Thiim og Marco Sørensen sikrer deres andet mesterskab i GTE-Pro klassen.

Udover de tre vindere kunne Michael Christensen også stille sig på podiet efter at hab og Kevin Estre kørte deres Porsche 911 i mål som nummer ét til weekendens løb i Bahrain. Det gav #92 Porsche point nok til en trejdeplads i mesterskabet.

Aston Martin WEC Marco Sørensen Nicki Thiim

Marco Sørensen (venstre) og Nicki Thiim (højre) fra AMR ved deres Aston Martin Vantage GTE

© Aston Martin

Aston Martin på femteplads

Marco Sørensen og Nicki Thiim, der kører for Aston Martin, kan fejre en overordnet førsteplads i mesterskabet, selvom ræset i Bahrain kunne have forløbet med mere succes. Det blev nemlig ikke til mere end en femteplads for de to kørere, der alligevel havde samlet point nok til at vinde mesterskabet.

Løbet var tæt mellem det danske hold og Aston Martins øvrige hold, der kørte i mål til henholdsvis en anden- og fjerdeplads i mesterskabets GTE-Pro klasse. Det var dog også belgieren Maxime Martin der løb afsted med sejren, da 24-timers løbet i Le Mans blev kørt.

Nicklas Nielsen kører vinderbilen fra AF Corse til WEC Bahrain 2020

Nicklas Nielsen kører vinderbilen fra AF Corse i GTE-Am WEC

© Nicklas Nielsen

Dansker i Ferrari vinder sin klasse

Udover danskeren, vi alle sammen holder med i Formel 1, er der en anden dansker, der kører Ferrari, og han vinder: Nicklas Nielsen kørte nemlig til Bahrain-ræset, som er det sidste i WEC-serien, sin Ferrari 488 i mål som nummer to - Hvilket sikrede ham point nok til en sejr i mesterskabet.

AF Corse-holdet, som Nicklas Nielsen kører for, lå ellers til en samlet andenplads, efter ræset startede sort ud: En uheldig kvalifikation og en drive-through straf lagde Ferrari'en godt bag alle konkurrenter i starten af løbet. Men efter otte timers stærkt ræs, og en heldig Safety Car, kunne Nicklas køre sidste stint, som indebar tre hentede placeringer, et ternet flag og en andenplads i klassen GTE-Am.

Toyota TS050 #7 vinder topklassen i WEC - LMP1

Gazoo Racings Toyota TS050 #7 vinder topklassen i WEC - LMP1

Overblikket

Hvis du ikke er vendt med klassebetegnelserne i WECs verdensmesterskab, så er der her en hurtig outline, du kan bruge til at skabe et personligt overblik:

  • LMP1: Seriens hurtigste biler, prototypebaseret. Gazoo Racings Toyota TS050 #7 på førstepladsen.
  • LMP2: Seriens næsthurtigste biler, prototypebaseret. Jackie Chan DCs Oreca 07 Gibson #37 på førstepladsen.
  • LMGTE-Pro: Kørere i høj klasse i serieproducerede biler. AMR's Aston Martin Vantage #95 på førstepladsen.
  • LMGTE-Am: Kørere er begrænset efter niveau, kun én kører i høj klasse. AF Corses Ferrari 488 GTE EVO #83 på førstepladsen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...