© Campen Auktioner

Dansk rigmands fantastiske bilsamling ender på auktion

Nu kommer en af Danmarks mest imponerende bilsamlinger på auktion. Samlingen tilhørte den afdøde ejendomsmægler Henning Meyer, og det er ikke helt almindelige hverdagsbiler, der kommer til salg.

13. august 2022 af Emil Winter

Imponerende samling kommer til salg

Den nu afdøde ejendomsmægler, Henning Meyer, samlede på luksusbiler igennem hele sit liv, og de mange penge, kræfter og tid, som Henning lagde i sin samling, kommer til let udtryk fra første øjekast. Nu skal hele samlingen bortauktioneres, og det sker d. 30 august ved Campen Auktioner i Randers.

Her er årets 10 mest læste fra Bil Magasinet

Meyer formåede at få fingrene i denne Cadillac fra 1958 efter dens tid på Barsebäck-kraftværket.

© Campen Auto

Amerikanerne gør alt større og bedre

Denne opsigtsvækkende Cadillac fra 1958 er en af de mere interessant biler i samlingen. Cadillac'en kan rumme helt op til ni personer, hvilket den tidligere ejer ofte nød godt af sammen med sin familie. Netop denne bil har også en interessant historie med i bagagen; inden Henning Meyer fik fingrene i dette eksemplar, tilhørte bilen nemlig ledelsen hos det nu nedlagte, svenske atomkraftværk Barsebäck, hvor den tjente som direktørvogn.

Da der kun blev produceret 704 eksemplarer af denne Cadillac Brougham, kan man godt regne med, at den bliver solgt for en pæn sum penge.

© Campen Auktioner

Sjælden Cadillac pryder samlingen

Denne Cadillac Eldorado Brougham er en af de helt store perler i den imponerende samling. Cadillac’en blev bygget i 1958, og blev kun produceret i 704 eksemplarer! 

Dengang var netop denne model en magtdemonstration fra Cadillac, da det var en opvisning af alt, hvad der overhovedet kunne lade sig gøre i datidens bilverden. Netop derfor er denne model, der var Amerikas dyreste bil i 1958, også særdeles eftertragtet af samlere i dag - ligeledes kan den meget vel vise sig at blive auktionens dyreste fund.

Der er rigeligt at holde øje med, når Henning Meyers samling bortauktioneres i slutningen af august. 

© Campen Auktioner

Tre pragtfulde amerikanere på stribe

Bagerst til venstre ses den sjældne Cadillac Brougham opstillet ved siden af en Dodge Coronet, hvis grønne farve virkelig fanger øjet. Helt til højre ses en ældre Chevrolet Impala, og i stil med resten af den ekstravagante samling er denne Impala udstyret med en ekstrastor motor. I forgrunden ses en Excalibur med forgyldte instrumenter og meget, meget mere. Disse fire biler udgør blot en lille andel af hele den gennemførte samling. 

Det er ikke kun klassiske amerikanere, der kommer til salg. 

© Campen Auktioner

Amerikansk countrydronnings fantombil

Den tidligere omtalte Cadillac var amerikanernes bud på en konkurrent til det britiske luksusmærke, Rolls Royce. Og netop en Rolls Royce indgår også i den formidable samling, og der er tale om intet ringere end en Rolls Royce Phantom med rødt læderindtræk.

Meget information fremgår ikke om denne luksuriøse brite, der uomtvisteligt må opleves med egne øjne. Rygterne går dog på, at den i sin tid tilhørte ingen ringere end den amerikanske countrydronning, Dolly Parton. 

Det er ikke alle bilerne i samlingen, der er blevet renoveret.

© Campen Auktioner

Masser af originalitet i samlingen

I den pragtfulde samling er flere af bilerne renoverede eller kæret for på anden vis. Det gælder dog ikke denne røde lincoln Town Car, som står akkurat som da den forlod fabrikken tilbage i 1979. Der er altså ingen grund til at frygte, at der er pillet alt for meget ved de attraktive klassikere. 

Dollargrin, dollargrin og atter dollargrin så langt øjet rækker.

© Campen Auktioner

Dollargrin uden mindstepris

På auktionen kan man se frem til dollargrin så langt øjet rækker - og fantasien tillader. Og hvis det ikke var nok til at tiltrække samlere fra hele landet, kan det tilføjes, at bilerne sælges helt uden mindstepris! Der er altså mulighed for at få gjort sig en enormt fordelagtig handel eller to, hvis man tager til Campen Auktion i Randers d. 30 august. 

Bag rattet i sin Cadillac Fleetwood havde Meyer en formidabel udsigt.

© Campen Auktioner

Tid til nye ejere

Fra førersædet i sin Cadillac Fleetwood har Henning Meyer årvågent kunne betragte sin samling. En mageløs samling, der fortjener beundring og anerkendelse. Nu er det dog på tide, at de mange lukrative køretøjer kommer i hænderne på nye ejere, og derfor har arvingen Marie Therese Meyer nu valgt at bortauktionere hele samlingen

Samlingen rummer biler i alle størrelser. Lad dog ikke størrelsen snyde dig, priserne kan godt være det modsatte!

© Campen Auktioner

Små biler kommer ikke altid med tilsvarende prisskilte

Den sjældne Cadillac med plads til ni personer og countrydronningens tidligere Rolls Royce vidner om en samling fyldt med store, luksuriøse køretøjer, men det er ikke hele sandheden. Henning Meyer samlede nemlig også ihærdigt på mikrobiler fra 50’erne.

Selvom størrelsen er noget mindre end de førnævnte biler, skal man ikke lade sig snyde - prisen falder nemlig ikke nødvendigvis i takt med størrelsen. Det skyldes, at sjældne mikrobiler er blevet yderst populære blandt samlere i dag. 

Henning Meyer var ikke kun glad for biler, han havde også næse for en god forretning. 

© Campen Auktioner

Forretning og fascination af biler

Man kommer ikke sovende til en samling som Henning Meyers, og man skal da heller ikke lede grundigt for at finde tegn på Meyers forretningssans. Se eksempelvis blot dette håndskrevne budskab, der vidner om, at Meyer ikke blot var en bilsamler, men også en utrættelig forretningsmand. 

Mere end 50 sjældne biler bliver bortauktioneret d. 30 august.

© Campen Auktioner

Der er nok at se frem til d. 30 august

I alt formåede Meyer at samle over 50 lukusuriøse, sjældne og finurlige biler. Det betyder altså, at der er nok at se frem til, når auktionen løber af stablen d. 30 august hos Campen Auktion i Randers. Auktionen starter 18:30 og er derudover åben for alle, der har lyst til at erhverve sig et nyt samleobjekt eller blot overvære de interessante biler blive auktioneret. Alle bilerne bliver som sagt udbudt uden mindstepris, så der er rig mulighed for at få slået en god handel af.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...