DS 7 Crossback Audi Q5
DS 7 Crossback og Audi Q5© Søren Juul

Danmarksrekord i salg af nye biler i marts

Forvirring om bilafgifterne førte til et rekordstort salg af nye biler i marts. De Danske Bilimportører forklarer baggrunden for det høje salg på 26.323 nye biler

1. april 2019 af Bil Magasinet


Et salg på 26.323 nye biler har sat rekord – aldrig før har der været en måned med så højt et antal nyregistreringer. Det høje tal skyldes at der for en lang række biler var udsigt til afgiftsstigninger.

”Der har de seneste måneder været udsigt til afgiftsstigninger på en lang række bilmodeller. Det har fået forbrugerne til at købe biler i februar og marts, hvilket har resulteret i et rekordhøjt salg. Folketinget (Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet) greb lykkeligvis ind og holdt bilafgifterne uændret og dermed forbrugerne skadesløse, hvilket de ansvarlige partier bag aftalen naturligvis skal have ros for,” siger direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Meget højt antal nye biler i marts

Regeringen og Dansk Folkeparti meddelte d. 14. marts, at de ville fremsætte et lovforslag som skulle sikre at afgiftsforholdene ville forblive uændret. Forbrugernes incitamentet til at købe nogle af bilerne på markedet blev dermed reduceret, hvilket umiddelbart resulterede i et mindre fald i efterspørgslen og markedet anses nu for at være på normalt niveau igen. 

Den ekstraordinær store efterspørgsel, i tiden op til midten af marts, har resulteret i det meget høje antal biler som er kommet ud på vejene i marts. Vi har forventninger om at efterspørgslen i de kommende måneder vil være mere normal. 

Grønne biler går frem

Det første kvartal af 2019 har været mere grønt end tidligere. Det er gået aldeles godt for salg af el og plug-in biler.

”Sidste år var præget af tumult med nye afgifter på elbiler og plug-in hybrid. De seneste politiske tiltag har skabt ro og danskerne er begyndt at være trygge ved at købe de 0-, og lavemissionsbiler, hvilket også tydeligt afspejles i salgsudviklingen for elbiler og plug-in hybrid.” siger direktør for De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.

Der er i marts indregistreret 530 elbiler, hvilket er en stigning på 377 procent i forhold til de 111 elbiler som blev indregistreret i marts sidste år.

Plug-in hybrider går frem med 55 pct.

Plug-in hybridbiler (opladningshybrider) har ligeledes haft en positiv salgsudvikling. Der blev i marts solgt 391 plugin hybrider og sidste år blev der i samme periode solgt 252 plugin. Plugin hybrider har dermed opnået en stigning på 55 procent i forhold til marts 2018.

Efter første kvartal er der således solgt i alt 1.006 elbiler mod samlet set 1.545 i hele 2018, samt allerede 1.221 plug-in mod samlet set ca. 3.100 i hele 2018.

Top 3 over bedste solgte mærker i perioden 1. januar – 31. marts 2019 indenfor drivkraft el og plugin hybrid.


De almindelige hybridbiler (som ikke kan oplades) har ligeledes haft en god måned. Der er solgt 1.603 hybridbiler marts 2019 og dermed er der en stigning på 144 procent, i forhold til marts sidste år, hvor der blev solgt 656 hybridbile

Månedens mest solgte bilmodel blev Nissans Qashqai med 1.488 styks i marts. På 2. pladsen kom Peugeot 208 med 819 solgte. Toyota Yaris kom på 3. pladsen med 774 solgte.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...