© Clever

Danmarks største lynladerstation åbner næste år

Clever udvider endnu engang lynladernetværket. Desuden udvider virksomheden med omkring 700 ladepunkter landet over - men priserne for at lade eksploderer.

2. september 2022 af Patrick Boje Jensen

Danmarks største lynlader

Det er ikke mere end et par måneder siden, at Clever officielt kunne åbne Danmarks største lynladerstation med 28 ladepunkter tæt ved Odense, men nu er virksomheden klar til at tage første spadestik på en (måske) endnu større ladestation.

Den nye ladestation skal ligge i Sønderjylland ved motorvej E45's afkørsel 70 mellem Rødekro og Aabenraa.

Her er der allerede tæt konkurrence, da der både er en Tesla Supercharger-station og mulighed for lynladning på blandt andet Cirkle K.

Den nye ladestation får “omkring” 30 ladepunkter, som Clever selv udtrykker det, og stationen bliver omkring 6.000 kvadratmeter, når den åbner i 2023.

Læs også: 7 tips til billig opladning.

”Når vi skal designe en lynladestation, indgår der mange overvejelser om alt fra, hvordan udkørslen skal placeres i forhold til de omkringliggende veje, hvad med toiletfaciliteter, hvor skal der være plads til biler med trailer osv. Derfor kan vi heller ikke endnu sige, præcis hvor mange lynladepunkter Aabenraa lynladestation får, men vi tør godt love, at den bliver den største af sin slags i Danmark”, siger Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller i en pressemeddelelse.

700 ekstra ladere

Desuden har Clever meddelt, at de udvider en eksisterende aftale med Salling Group, der skal give bedre lademuligheder, mens man handler. Den oprindelige aftale lød på, at Clever skulle opstille 300 ladere ved Føtex-butikker over hele landet. Den aftale er nu blevet udvidet til også at inkludere Netto og Bilka-butikker, samt flere Føtex-butikker, så det samlede antal ladere når op på godt og vel 1.000.

Opførelsen af de knap 700 ladepunkter er allerede i fuld gang, og det forventes, at alle ladepunkter er sat i drift inden udgangen af 2025.

Høje elpriser rammer Clever-kunder

Lademulighederne bliver bedre og bedre, men elprisen er eksploderet over de seneste måneder - blandt andet som følge af krigen i Ukraine. Det betyder, at Clever har forlænget det midlertidige energitillæg for deres abonnenter. Samtidig hæver de det midlertidige tillæg, så det fx på et Clever Unlimited-abonnement bliver fordoblet fra 345 kr. om måneden til 690 kr. om måneden, hvis man ejer en elbil.

Også priserne for at lade uden abonnement hæves, så de fra den 1. september er:

  • Max ladeeffekt op til 99 kW: 8,95 kr./kWh
  • Max ladeeffekt over 100 kW: 9,95 kr./kWh

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...