Danmarks sejeste sæbekassebil!

Hvis man bruger 500 timer på at bygge en sæbekassebil, tangerer det vanvid! Og til spørgsmålet: “Hvad skal du bruge den til?” svarer ejeren: “Jeg har ingen anelse”

30. juli 2019 af Mathias Brandt

Lad os være ærlige; det er ikke hver dag, at der dumper en mail ind i vores inbox, hvor en dansker har brugt 500 timer på at bygge den mest gennemførte sæbekassebil, vi har set til dato. Historien fortjener at blive fortalt, så derfor bringer vi den her.

Manden bag dette projekt hedder Thomas Mygind Christensen. Hans bedste forklaring på, hvorfor han gik igang er, at han simpelthen ikke kunne lade være. Ideen om bilen kom krybende ind under huden, og langsomt - men sikkert - overtog den hans tanker til et omfang, hvor han måtte føre den ud i livet. Sådan var det også med hans børnebøger, ølkøler og tusinder af andre projekter.

“Jeg tror på, at hvis man brænder for noget og kaster kærlighed efter det, så det bliver det vellykket. Om det så er en bil, et logo, en film eller et webdesign.” forklarer Thomas Mygind Christensen. 

Har aldrig prøvet det før

Thomas var ikke den oplagte mand til at gå igang med sådan et projekt.

“Jeg vidste ikke en dyt om, hvordan man svejsede, inden jeg gik i gang med sæbekasse projektet. Jeg vidste heller ikke noget som helst om motorer, el eller gearing. Det tog mange forsøg at få det rigtigt, men nu spinder hun som en kat, og jeg er blevet en masse erfaringer rigere.”

Da Thomas gik i gang med projektet, var det ikke nogen større plan eller tegning. Tanken var at lave et ”kørende møbel” med klassiske møbelsamlinger og tapninger. Og så har projektet bare taget form hen af vejen.

Topfart på omkring 50 km/t

Motoren er en 2.000 watt el motor med 3 indstillinger – skildpadde, hare og helt vanvittig. Bilen vejer omkring 80 kg, og har kun 2 skivebremser foran samt en håndbremse i siden. Så Thomas har valgt at sætte gearingen i mellemste indstilling og her kører den ca. 40-50 km/t.

Til spørgsmålet om, hvad der så skal ske med bilen nu, svarer Thomas således:

“Jeg aner faktisk ikke, hvad der skal ske med den. Jeg har bare haft en lyst til at bygge den og nu står den der. Jeg kører nogle hyggeture, men tror primært, den kommer til at stå i receptionen på mit kontor”

Vi kan ikke andet end at tage hatten af for det imponerende resultat. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...