© förde.news

Danmark fjerner grænsekontrol mod Tyskland

Mandag 25. oktober ophører politiets covid-19-relaterede grænsekontrol mod Tyskland. Der vil stadig være stikprøver ved grænsen, og du skal altid medbringe dit pas

21. oktober 2021 af Steen Bachmann

Et bredt flertal i Folketinget blev i sidste uge enige om en aftale, der betyder at indrejserestriktionerne af hensyn til covid-19 fjernes. Aftalen betyder en ophævelse af den del af politiets indrejsekontrol, der er covid-relateret. Her har blandt andet turister uden for EU skullet have et anerkendelsesværdigt formål for at kunne rejse ind i landet.

Samme grænsekontrol som før corona

Med den nye politiske aftale vender den midlertidige grænsekontrol på mandag tilbage til grundlaget før coronakrisen. Den midlertidige grænsekontrol blev oprindeligt indført som konsekvens af det store flygtningepres i 2015. Siden er kontrollen justeret flere gange på grund af terrortruslen i Europa og senest coronasmittefaren.

Der vil fra mandag fortsat være stikprøvevis grænsekontrol ved den dansk-tyske landegrænse af hensyn til Danmarks sikkerhed. Syd- og Sønderjyllands Politi vil som hidtil være tilstede døgnet rundt ved grænseovergangene i Frøslev, Kruså og Padborg, ligesom der ved de øvrige grænseovergange og i togene vil være stikprøvevis kontrol som hidtil. 

Ved kontrollerne fokuseres på om de generelle indrejsebetingelser bliver overholdt, ligesom der fortsat vil være fokus på at forebygge og bekæmpe kriminalitet i forbindelse med indrejse via den dansk-tyske landegrænse.

"Som borger vil man fra på mandag eksempelvis ikke længere skulle medbringe dokumentation for vaccination eller test, når man vil krydse grænsen. Men vi tjekker selvfølgelig fortsat om de generelle regler for indrejse overholdes, ligesom vi fortsat vil have fokus på at forebygge og bekæmpe kriminalitet hen over landegrænsen," siger politiinspektør Brian Fussing, leder af UKA Vest.

De nye indrejseregler træder i kraft mandag den 25 oktober 2021.

Husk altid dit pas

Når du rejser uden for Norden, skal du altid have dit pas med.

Det gælder også, når du rejser i lande, som er en del af EU eller Schengen-samarbejdet. Selv om Danmark er med i Schengen-samarbejdet, ændrer det ikke på reglerne for, hvornår du skal have dit pas med.

Når du rejser i Norden (Norge, Sverige, Finland og Island), er det som udgangspunkt ikke nødvendigt, at du som dansk statsborger har dit pas med. Du skal dog stadig kunne identificere dig med anden form for billedlegitimation f.eks. ved overnatning på hoteller og lignende.

Undersøg altid forud for en rejse i Norden, om der kan være skærpet kontrol ved grænseovergange og færgeterminaler. Hvis det er tilfældet, kan det alligevel være et krav, at du har dit gyldige pas med dig.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...