© Steamit

Dampvask bruger kun 3 liter vand

Nu er det muligt at få bilen renset ud- og indvendigt i dampvask i Århus

7. juli 2011 af Bil Magasinet

Danmarks første vaskehal, Steamit Carwash, der udelukkende benytter damp, er netop åbnet i Århus, nærmere betegnet i P-kælderen under Storcenter Nord. Inspirationen er kommet fra Asien og USA, hvor dampvaskehaller er særdeles udbredt på grund af den miljøvenlige rensning.

Damp sparer på vandforbruget. En liter vand forvandles nemlig til 1.700 liter tørdamp. Det betyder, at en bil-dampvask kun behøver tre liter vand - i modsætning til en traditionel bilvask, der bruger 300 liter. Lige så vigtig er det, at bilen kan rengøres helt uden brug af vaskekemikalier. Den 170 graders varme damp trænger ned i kroge, hvor den fjerner snavs, og dræber bakterierne i rat, vinduer, instrumentbræt, døre, falser, måtter og paneler.

Køb ind, mens bilen gøres ren
I modsætning til traditionelt bilvask, hvor den udvendige rengøring sker via hårde børster, efterlader dampen ingen ridser i lakken. Efter rensningen kan lakken håndpåføres en biologisk nedbrydelig voks, der hovedsagelig består af planteekstrakter. Det sker for at beskytte lakken, så den fremstår renere og får en længere levetid.

Processen omfatter også en støvsugning af kabinen. Pointen er, at bilejeren kan handle ind i Storcenter Nord - og komme tilbage til en bil, der er ren ind- og udvendig. Den udvendige dampvask ligger lidt over prisen på en almindelig bilvask.

Steamit Carwash forventer at udbrede koncepten til hele Danmark i nær fremtid via såkaldte franchisetagere.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...