NEVS saab ruller af produktionsbåndet
Den første SAAB

ruller af produktionsbåndet på NEVS.

© NEVS

Dagens tilbud: Køb en bilfabrik

Den problemomsuste bilfabrik NEVS, der blev startet på resterne af Saab i Trollhättan i Sverige, sælger ud af produktionsudstyret.

16. oktober 2021 af Mikkel Thomsager

En af de 70 robotter fra NEVS-fabrikken, der er på auktion.

© PS Auction

Produktionsrobotter på udbud

Står du og mangler produktionsudstyr til en bilfabrik, er der meget godt at hente i Trollhättan uden of Göteborg i Sverige, hvor bilproducenten NEVS har sat store mængder produktionsudstyr til salg. 

Blandt det udstyr, der er sat på auktion, er hele 70 professionelle produktionsrobotter, masser af udstyr til produktionstyring og meget andet.

Find auktionen her. Den slutter den 28. oktober 2021.

Auktionen er den seneste dokumentation for, at NEVS-projektet er mere end nødlidende.

Tidligere ejet af Koenigsseg

NEVS, National Electric Vehicle Sweden, blev skabt på basis af Saabs konkurs i 2012, og NEVS producerede faktisk et mindre antal Saab’er i en periode. I januar 2019 købte virksomheden sig ind i Koenigsegg, inden NEVS blev erhvervet af kinesiske Evergrande senere samme år. Planen var en større produktion af elbiler, som Koenigsegg skulle medvirke til at udvikle.

Evergrande var også medejer af det firma, der står for produktionen af Koenigseggs første 4-personer superbil, Gemera, men Koenigsegg har netop køb NEVS og Evergrande ud i september i år.

NEVS’ ejer, Evergrande, med miljøforkæmperen Xu Jiayin i spidsen, kæmper med økonomiske problemer, skabt i en anden branche. Xu Jiayin’s primære aktivitet er nemlig i den kinesiske ejendomsbranche, og den ligger underdrejet i øjeblikket.

Dette har ført til stor gæld, og Evergrande forsøger i øjeblikket at spare sig til noget af løsningen, blandt andet ved at fyre omkring 300 fra fabrikken i Trollhättan, samt sælge stort ud af produktionsudstyr. Der er dog fortsat mere end 300 ansat på fabrikken.

Koenigsegg Gemera produceres i et firma under Koenigsegg, ved navn Meneko, som ind til september var delvis ejet af Evergrande.

© Koenigsegg

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...