© PR

Clever vil åbne lynlader i Esbjerg Lufthavn

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en elbil på cirka 20 minutter

24. januar 2021 af Steen Bachmann

Kan lade med op til 300 kW

Lynladepunkterne på op til 300 kW giver mulighed for at lade et batteri på cirka 20 minutter eller mindre afhængigt af bilens evne til at oplade.

Ladepunkterne bliver placeret tæt på motorvejen. Dertil er det planen at ombygge p-pladsen, så der også bliver mulighed for at købe mad og drikke, når ladestanderne forventes at være klar til at lade bilerne efter sommerferien 2021.

”En stribe nye lynladestandere ved Esbjerg Lufthavn giver rigtig god mening, fordi der er et naturligt behov blandt de rejsende og dem, der venter på dem i ankomsthallen. Men også fordi lufthavnen ligger centralt placeret i Vestjylland. Offentlige ladestandere er et vigtigt supplement til hjemmeopladningen, som mange vestjyske elbilister allerede har taget til sig. Med de nye lynladestandere får alle elbilister i området nemt ved hurtigt at lade deres elbil, og vi gør det nemt for flere vestjyder at vælge elbilen til,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

De nye lynladepunkter vil være tilgængelige på alle tider af døgnet og kan benyttes af alle elbilister med mulighed for start, stop og betaling i Clevers app.

Hos Esbjerg Lufthavn, der er ejet af Esbjerg Kommune, glæder man sig over, at man nu kommer til at tilbyde elbilister endnu bedre forhold i lufthavnen.

”En moderne lufthavn skal skabe de bedste rammer for de rejsende, og med Clevers nye lynladere sikrer vi, at elbilister får de bedste muligheder, der findes på markedet. Esbjerg Lufthavn arbejder aktivt på at gøre transporten grønnere, og derfor er det også helt oplagt for os også at bidrage til grønnere faciliteter for bilisterne – både til gavn for vores egne rejsende og dem, der af andre grunde måtte lægge vejen forbi,” siger Susanne Kruse Sørensen, der er lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn.

Esbjerg skal gå forrest

De nye lynladestandere kommer på den måde alle Esbjergs borgere til gavn, og det glæder Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

”Esbjerg går forrest på mange fronter i den grønne omstilling. Det indebærer også, at vi skal sikre de bedste muligheder for elbilejerne, så det bliver nemmest muligt at vælge den grønne transport til. Derfor er jeg rigtig glad for, at Clever nu i samarbejde med Esbjerg Lufthavn styrker lademulighederne for elbilisterne i kommunen,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Clever planlægger på nationalt plan at etablere over 10.000 åbne, offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025.

Vil investere 250 mio. kr.

I efteråret meldte Clever, at selskabet er klar til at investere i 10.000 åbne, offentlige ladepunkter fordelt over hele Danmark inden udgangen af 2025. Nu sætter ejerne bag Clever tal på investeringen og tilfører 250 mio. kr. til datterselskabet.

”Politikerne har indgået en klog og langsigtet elbilaftale, der både holder prisen på elbilerne og strømmen til opladning nede. Det er to helt afgørende forudsætninger for, at elbilerne bliver en succes og vi får omstillet den danske bilpark," lyder det fra Casper Kirketerp-Møller, direktør for Clever, i en pressemeddelelse.

Infrastuktur skal være foran elbilerne

"Men det er også helt afgørende, at infrastrukturen er foran elbilerne. Clever er klar til at løfte en stor del af opgaven med at etablere den nødvendige ladeinfrastruktur, og med investeringen fra vores ejere styrkes Clevers mulighed for at investere ambitiøst i den åbne danske infrastruktur. Vi handler forud for efterspørgslen, og det er en god nyhed for eksisterende og kommende elbilister,” siger han.

Hos et af forligspartierne bag De mystiske Bilafgifter (som vi på Bil Magasinet kalder afgiftsomlægningen på grund af dens mærkelige konsekvenser), nemlig Det Radikale Venstre, er de glade for nyheden: 

”Det kommer til at gå stærkt nu. Branchens offensive investeringer i ladenetværket bekræfter for os i Radikale, at markedet vil klare det største behov. Og der hvor vi bør sætte ind med offentlige puljer er på danmarkskortets hvide pletter. Clevers udmelding bekræfter, at fremtiden er her allerede,” siger Kathrine Olldag, der er medlem af Folketinget for Radikale Venstre.

Elbilen bliver mainstream

En del af investeringen skal bruges til at gøre det nemmere for nye elbilister at komme godt i gang. Og så skal der udvikles nye funktioner og forbedringer til Clevers app, der er omdrejningspunktet for en stor del af kundeoplevelsen.

"De første elbilister var meget optaget af teknikken, men vi ser ind i en fremtid, hvor elbilen bliver mainstream. Det stiller nye og andre krav til kundeoplevelsen. Nu skal det i højere grad være let at lade og køre elbil, ligesom man skal kunne købe sin første elbil uden at opleve forvirring og ubesvarede spørgsmål i indkøringsfasen,” siger Casper Kirketerp-Møller fra Clever.

Udover at gøre opladningen nemmere, kommer Clever også til at investere i mere intelligent opladning og muligheden for at lade, når strømmen er mest grøn.

Vil sælge el til alle

Alle elbilister får fordel af flere standere, også dem, der tanker tanker strøm i ”løs vægt”. Det kræver hverken abonnement eller ladebrik at tanke strøm hos Clever. 

Den 1.oktober sænkede Clever priserne til 3,5 kr. for en kWh for de elbilister, der fortrækker at tanke strøm uden abonnement.

Clevers app viser, hvor den nærmeste ladestander er. Det er muligt at starte, stoppe og betale direkte i appen uanset, om du er fast kunde eller ej. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...