© Interdan Holding A/S

Lyngby bliver centrum for et nyt center til dig, der elsker klassiske biler

I maj 2022 åbner et nyt stort oplevelsesunivers i Lyngby for alle med interesse for biler og bag projektet står en af Danmarks største bilimportører.

30. maj 2020 af Mikkel Thomsager

Elsker du klassiske biler, så glæd dig!

”Classic Car House” er det internationale navn på et nyt bilunivers, som efter planen skal stå klar på Kongevejen 79-85A i Lyngby til maj 2022. 

Bag den anonyme adresse, som ligger over for Frilandsmuseet, gemmer sig det tidligere landbrugsmuseum, og bag planerne står firmaet Interdan Holding, som i dag står bag importen af Peugeot, Citroën, Opel og DS til Danmark og Sverige samt Mitsubishi til Danmark.

© Interdan Holding A/S

Udstilling og opbevaring af klassiske biler

Ifølge bestyrelsesformand for Interdan Holding A/S, Anders Bruun, er planen med Classic Car House, at bygge et oplevelsescenter for folk med interesse for biler.

Bygningerne skal over de kommende to år renoveres med henblik på at huse biludstilling, plads til opbevaring af klassiske biler, bilværksted for klassiske biler og andre aktiviteter, der relaterer sig til gamle biler. 

Målet er at skabe et miljø, der underbygger Bruun-familiens egen passion for biler gennem mere end 100 år, og Anders Bruun lægger ikke skjul på, at projektet er drevet af familiens personlige interesse.

© Interdan Holding A/S

Eventlokaler og oplevelsesunivers

”Det har længe været en drøm for os at skabe et sted, som er for alle med interesse i klassiske biler – uanset alder, køn, økonomisk formåen og baggrund. Det er vores ambition, at Classic Car House skal være et publikumsorienteret, levende oplevelsesunivers og samlingspunkt for alle med passion for klassiske biler og vores fælles kulturarv relateret hertil”, udtaler han i en pressemeddelelse.

Interdan har endnu ikke selv en større samling af klassiske biler, men Anders Bruun forventer, at de selv vil indkøbe nogle, men ikke mindst håber han, at udveksle biler med andre bilmuseer i Europa, med henblik på udstillinger.

Ud over det gamle landbrugsmuseum, som er en karakteristisk bygning placeret ud til Kongevejen, har Interdan købt Virumgaard, der ligger bag facebygningen. Denne indgår i projektet og skal efter planen huse cafe og eventlokaler.

Hvad er Interdan Holding?

  • Interdan Holding er en familieejet virksomhed, stiftet af Karl Wilhelm Bruun i 1914. Siden har firmaet beskæftiget sig med bilhandel.
  • I 1925 optog K.W. Bruun importen af Fiat-biler, og i 1930 stiftede han British Motors, der senere skulle blive til Interdan. 
  • Det skete i 1952 i forbindelse med, at firmaet blev autoriseret importør af Peugeot, som stadig er en del af koncernen portefølge, men Interdan har også haft importen af DAF, Nissan, Datsun, Daewoo, Chevrolet, Chrysler, Ssangyong, Wartburg, Alfa Romeo og flere, og altså aktuelt Peugeot, Citroën, Opel, DS og Mitsubishi.
  • Koncernen har desuden forestået importen af flere mærker til andre lande.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...