Chrysler 300C
Chrysler 300C 5,7 HEMI aut.© Bil Magasinet

Farvel og tak: Chrysler og Lancia er på vej i graven

De to store koncerner FCA og PSA er ved at fusionere i et ligeværdigt partnerskab. Det betyder, at der skal skæres og effektiviseres

8. januar 2021 af Bjørn Skærup

Chrysler forsvinder fra folden

Herhjemme vil de fleste nok huske Chrysler for modellen 300C, som blev bygget på en gammel Mercedes E-Klasse platform. Men for selve mærket, der i 2025 ellers vil fylde 100 år, kan det meget vel snart være slut skriver Boosted.

Det mener i hvert fald flere udenlandske medier, der citerer Associated Press, som hævder, at mærkets skæbne hænger i en meget tynd tråd. At Chrysler, som i forvejen har et meget tyndt modelprogram med blot to biler, må lade livet, skyldes eftersigende sammenlægningen af Fiat-Chrysler-koncernen og Peugeot-Citroën.

Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon kan måske være den sidste Lancia nogensinde

Lancia ryger samme vej

Chryslers endeligt skulle ifølge medierne ske, fordi man enten skal skære fra i Fiat eller Chrysler. Og i det spil er det altså det amerikanske mærke, der ser ud til at trække det korteste strå.

Men det er nu ikke, fordi de europæiske mærker helt går fri. Hæderkronede Lancia, der er bedst kendt for rally, har længe levet en skyggetilværelse. Og mærkets pinsler kan meget vel snart være slut.

Faktisk har mærkets i 2021 kun én model på programmet – nemlig Ypsilon. Og sådan har det været i nogle år efterhånden. I Danmark skal man tilbage til årtusindskiftet for at finde officielle Lancia'er. Men nu ser det også ud til at lukke helt.

Dodge Challenger Hellcat SRT

Dodge Challenger Hellcat SRT kan blive ramt af emissionskrav

Dodge rammes også

Sjovt nok spiller præsidentvalget i USA også ind her. I hvert fald ifølge Associated Press. For den kommende præsident Joe Biden har allerede varslet strengere emissionskrav, og det kommer altså ifølge mediet til at gå udover bilerne i Dodges performance-afdeling.

Her er Challenger Hellcat blandt de mest prominente modeller.

Endnu er intet meldt ud, og der sker nok ikke noget, før de to bilkoncerner bliver lagt sammen. Det forventer vi dog inden for meget kort tid.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...