Copenhagen Historic Grand Prix kører i efterårsferien

Både Classic Race Aarhus i maj og Copenhagen Historic Grand Prix i august blev aflyst, men den københavnske begivenhed bliver nu afviklet med fuldt program den 9. til 11. oktober

7. juli 2020 af Mikkel Thomsager

Mens utallige motorsportsarrangementer helt er aflyst i 2020, så meddeler Copenhagen Historic Grand Prix nu, at det klassiske løb på og omkring Bellahøj i København nu alligevel bliver til noget.

Det sker i den første weekend i skolernes efterårsferien, den 9. til 11. oktober, hvor fredagen endda bliver en del af den københavnske kulturnat med gratis adgang.

I foråret meddelte organisationen bag CHGP, at hovedbegivenheden i dette års race ville blive en afdeling af den europæiske ETCR-serie, som er standardvogne med kraftige elmotorer. Siden udskød Corona altså løbet, men ETCR følger med til den nye dato sammen med den danske udgave af TCR-serien, som er for benzindrevne standardvogne.

CHGP 2020 Copenhagen Historic Grand Prix plakat

Sådan ser plakaten ud til CHGP 2020, som er udskudt til oktober. 

Også med Royal Pro/AM

Også kendisløbet Royal Pro/AM-løb, hvor en kendt professionel racerkører pares med en amatør-pilot i én bil bliver en del af programmet, der som vanlig også omfatter flere youngtimer klasser og den historiske Formel Junior-klasse. Se alle klasser her.

Med andre ord er paletten tæt på fuld i forhold til tidligere år.

Det samme gælder selve weekenden, der som de seneste år kommer til at løbe over både fredag, lørdag og søndag. Fredag aften bliver der træning for de eldrevne ETCR-racere, og den begivenhed bliver en del af den københavnske kulturnat, og er du udstyret med et såkaldt kulturnatpas får du gratis adgang til træningen.

Billetter koster fra 325 kr. og kan allerede nu købes via CHGP's hjemmeside, og du kan læse mere om kulturpasset hér.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...