BREAKING: Copenhagen Historic Grand Prix 2020 er aflyst

Det store grandprix med historiske racerbiler og fest for biltosser i aldre skulle have været kørt i efterårsferien. Det kommer desværre ikke til at ske

17. august 2020 af Mikkel Thomsager


Copenhagen Historic Grand Prix 2020 skulle have været afholdt som en kæmpe festival for biltosser og historiske racerbiler i skolernes efterårsferie 9.-11. oktober.

Bestyrelsen bag grandprixet har holdt møde mandag formiddag, og har udsendt denne pressemeddelelse:

Copenhagen Historic Grand Prix udskydes til 2021

"Efter flere måneders intens kamp med at planlægge Copenhagen Historic Grand Prix i oktober, må vi med stor beklagelse desværre meddele, at den seneste udvikling i det danske samfund ikke muliggør en sundhedsmæssig forsvarlig afholdelse af Copenhagen Historic Grand Prix i år.

Når Copenhagen Historic Grand Prix løber af stablen, samles over 40.000 mennesker henover én weekend centreret omkring vores alles interesse for motorsportens historie. For at både vores mange frivillige, publikumsgæster, udstillere, samarbejdspartnere og historiske kørere skal kunne nyde weekenden i trygge rammer vil det 20. Grand Prix ikke køres i 2020.

Vi har i dag taget beslutningen om at arbejde videre imod et endnu større Grand Prix i København d. 6.-8. august 2021. Vi glæder os til at byde jer velkommen til Copenhagen Historic Grand Prix 2021.

Allerede nu tegnes et positivt billede af stor opbakning til udskydelsen af Copenhagen Historic Grand Prix blandt samarbejdspartnere, kørere og frivillige. Vi ser frem til at afholde et endnu større arrangement i 2021 med endnu større tilslutning."


Bilmagasinet.dk 7. juli 2020: CHGP er udskudt til efterårsferien

I starten af juli bragte vi nyheden om, at CHGP var udskudt til efterårsferien:

Mens utallige motorsportsarrangementer helt er aflyst i 2020, så meddeler Copenhagen Historic Grand Prix nu, at det klassiske løb på og omkring Bellahøj i København nu alligevel bliver til noget.

Det sker i den første weekend i skolernes efterårsferien, den 9. til 11. oktober, hvor fredagen endda bliver en del af den københavnske kulturnat med gratis adgang.

I foråret meddelte organisationen bag CHGP, at hovedbegivenheden i dette års race ville blive en afdeling af den europæiske ETCR-serie, som er standardvogne med kraftige elmotorer. Siden udskød Corona altså løbet, men ETCR følger med til den nye dato sammen med den danske udgave af TCR-serien, som er for benzindrevne standardvogne.

CHGP 2020 Copenhagen Historic Grand Prix plakat

Sådan ser plakaten ud til CHGP 2020, som er udskudt til oktober. 

Også med Royal Pro/AM

Også kendisløbet Royal Pro/AM-løb, hvor en kendt professionel racerkører pares med en amatør-pilot i én bil bliver en del af programmet, der som vanlig også omfatter flere youngtimer klasser og den historiske Formel Junior-klasse. Se alle klasser her.

Med andre ord er paletten tæt på fuld i forhold til tidligere år.

Det samme gælder selve weekenden, der som de seneste år kommer til at løbe over både fredag, lørdag og søndag. Fredag aften bliver der træning for de eldrevne ETCR-racere, og den begivenhed bliver en del af den københavnske kulturnat, og er du udstyret med et såkaldt kulturnatpas får du gratis adgang til træningen.

Billetter koster fra 325 kr. og kan allerede nu købes via CHGP's hjemmeside, og du kan læse mere om kulturpasset hér.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...