Tæt race ved CHGP Pro/Am (2016)
© Michael Ewert

Mød heltene fra Le Mans i København

I weekenden er der Copenhagen Historic Grand Prix, hvor løbets protektor, Tom Kristensen, blot er en af mange stjernekørere. Mød også den nykårede, danske verdensmester i sportsvogne, Michael Christensen

31. juli 2019 af Mikkel Thomsager

Det er den kommende weekend, den 3.-4 august, at københavnerne får racet helt ind i byen med Copenhagen Historic Grand Prix. Det sker når der køres race på Bellahøj Park, som er en bane etableret på afspærret offentlig vej omkring Bellahøj i udkanten af København. 

Tom Kristensen, der er protektor for løbet, har inviteret to af sine gode racervenner med til historisk motorløb i København, det gælder det farverige italiener Dindo Capello og Frank Biela fra Tyskland. Tilsammen har de tre tidligere Audi-kørere vundet Le Mans hele 17 gange. 

Alle tre kører de med i det specielle Pro/Am race.

Race for Riget CHGP 2016

Under "Race for Riget" kan alle købe sig til en tur i passagersædet af en racer med en professionel kører bag rattet.

© Michael Ewert

Flere koryfæer på banen

For Dindo Capello er der sågar tale om et gensyn. Den 55-årige italiener fra Asti har tre gange tidligere gæstet Copenhagen Historic Grand Prix. 

Det var i 2013, 2014 og senest i 2015, hvor den sejrsvante Audi-pilot sluttede på andenpladsen i Royal Pro/Am-løbet, som er det lejlighedsløb, hvor en kendt professionel racerkører og en amatør deles om en bil, med køreskift under selve løbet, der afvikles over flere afdelinger.

Blandt koryfæerne, der køre på banen, er også Porsche's danske fabrikskører Michael Christensen. Han vandt sin klasse i le Mans sidste år. I år blev det til en mere ydmyg placering ved le Mans, til gengæld vandt han verdensmesterskabet i FIA WEC sportsvognsserien.

Michael Christensen CHGP 2018

Den danske verdensmester Michael Christensen giver ture i en racer under "Race for Riget".

© CHGP

Kom på banen med en racerkører bag rattet

Michael Christesen skal ikke køre race på banen, men deltager i den afdeling, der hedder ”Race for Riget”, hvor alle kan købe sig til en tur i passagersædet med Michael Christensen eller en anden professionel racerkører bag rattet. Pengene går ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet. 

Her kan man også få en tur med Tom Kristensen, som kører en racerversion af en Lamborghini Haracan kaldet Super Trofeo.

Blandt topnumrene i CHGP-programmet er en tællende afdeling af den danske Super GT serie, hvor den danske le Mans-kører Michelle Gatting er gæstekører. 

Og så bliver 60 året for Formula Junior klassen fejret med det hidtil største felt, med her er blandt andre den tidligere profesionelle racerkører Marco Verner i en af racerne.

Se planen for weekenden løb her.

Du kan med fordel køb billet på forhånd. Gør det her.

CHGP Formel Junior 2016

Formel Junior-klasse kommer til CHGP København med det hidtil største felt

© Michael Ewert

19. gang CHGP

Det er 19 gang Copenhagen Historic Grand Prix afvikles. Første gang var i 1996, og det er 7. gang der køres på banen omkring Bellahøj.

Banen er 2,6 km lang og den udgøres af en rundstrækning der udgøres af Bellahøjvej, Hvidkildevej, Hulgårdsvej og rampen til Borups Allé.

Midterarealet, der i sommerperioden er campingplads er udstillingsområde med familieaktiviteter og seværdige oplevelser. Der er race på banen lørdag og søndag fra 8.30 til 18.00. 

En endagsbillet koster 325 kr. ved forkøb.

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...