carswifter Thomas Mørk Christian Steffensen Tobias Steffensen
De tre iværksættere bag Carswifter, fra venstre Thomas Mørk, Christian Steffensen og Tobias Steffensen. © Martin Fjord Petersen

Iværksættere vil spare forhandleddet væk ved bilsalg

Carswifter lover nem og sikker handel med biler mellem private med samme fordele, som hvis du går via en forhandler. Både køber og sælger skal tjene på det

10. februar 2019 af Steen Bachmann


Skal du købe eller sælge en brugt bil? Så kan det være værd at se nærmere på en ny måde at gøre det på. Platformen Carswifter formidler køb og salg af brugte biler mellem private – men med samme fordele og sikkerhed, som hvis man handler gennem en forhandler.

Hvordan fungerer det, og holder konceptet? Det spørger vi de tre iværksættere bag Carswifter, Thomas Mørk, Christian Steffensen og Tobias Steffensen om.

Hvad er Carswifter?

"Vi er en platform for handel med biler mellem private med samme sikkerhed for både sælger og køber som hos en forhandler. Vi gør det kort sagt nemt, trygt og helt risikofrit at sælge din bil. Og vi giver dig fuld reklamationsret efter Købeloven, når du køber. Vi gik i luften i december 2018, og de første biler er allerede solgt."

Dokumentation for gældfri bil

Hvordan finder og køber jeg en bil gennem jer?

"Du finder vores biler på Bilbasen og vores egen hjemmeside. Alle transaktioner sker på deponeringskonto i Spar Nord Bank A/S. Der kan først udbetales til sælger og os, når bilen er omregistreret til køber, og der er dokumentation for, at bilen er gældfri."

Hvordan foregår prøvekørslen?

"Det er ejeren af bilen, der viser bilen frem. Når du møder ejeren, får du også et indtryk af, om det er en person, der har passet på sin bil, eller om den er blevet brugt til at køre gaderæs hver weekend. Du møder kort sagt ’den gamle dame, der altid har haft bilen stående i opvarmet garage’."

Hvad er formålet med at lade alle jeres biler gennemgå en FDM Brugtbilstest?

"Alle brugte biler har fejl. Ifølge FDM finder man i gennemsnit seks fejl på biler, der testes. Transparens er vores grundlæggende værdi. Derfor har vi ikke hurtige klargøringer af vores biler. Vi vil hellere give køber et ærligt billede – og samtidig kan vi indhente priser på at få udbedret fejl til fornuftige priser."

Hvem betaler for attesten?

"Udgiften til FDM Brugtbilstest, annoncering, foto, syn af bilen og reklamationsret er en del af vores salær. Vores salær bygger på "no cure – no pay"-princippet, så du har ikke nogen udgifter, hvis bilen – mod forventning – ikke skulle blive solgt."

Tilbyder sælger 15-25 pct. mere for bilen

Hvordan kan både køber og sælger få mere til sig selv?

"Ifølge Dansk Brancheanalyse udgør 60 pct. af omkostningerne hos en traditionel bilforhandler udgifter til lager og bygninger. De omkostninger har vi ikke – og derfor kan vi typisk tilbyde sælger 15-25 pct. mere for sin bil og køber en pris, der typisk ligger 10.000-15.000 under markedsprisen. Køber får også en reklamationsret, hvor man kan anvende værksteder over hele landet."

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...