© Legoland

Bygget af 383.000 klodser: Unik Ferrari får verdenspremiere i Danmark

Legoland i Billund afslører ny attraktion - en vild Ferrari af mere end 380.000 klodser!

17. februar 2023 af Magnus Pedersen

Bånd mellem mand og maskine 

Den tidligere danske Lego-ejer, Kjeld Kirk Kristiansen, har ikke lagt skjul på sin store forkærlighed for Ferrari. Han er faktisk så vild med mærket, at han har sin egen hemmelige lille Ferrari-samling.

Derfor var det også oplagt, at Legoland, i samarbejde med Ferrari, har lanceret deres kæmpe udstilling, Ferrari Build & Race.

Legoland åbner sæsonen 1. april, og Ferrari Build & Race åbner deres døre for gæster første gang den 18. maj 2023.

Bag dørene er der alt fra interaktive racerbaner til LEGO Duplo byggeområder for de mindste. Men hovedattraktionen er verdens første fuld størrelse Lego model af Ferrari'en, Monza SP1, som er en hyldest til fortidens ikoner.

Lego har haft et samarbejde med Ferrari siden 2004, blandt andet med Lego Technic, som stadig kan købes i dag. Hvis du mangler et projekt til vinterferien kan du læse mere om LEGO technic Ferrariér her.

383.610 klodser er hvad der skal til for at skabe denne 1:1 Lego model af den italienske Ferrari Monza SP1

© Legoland


© Legoland

Store ambitioner hos LEGO

Den voldsomme Monza SP1 blev første gang introduceret i 2018. Dengang med en 6,5 L V12 motor med hele 799 hestekræfter og en topfart på over 300 km/t - uden forrude! LEGO-modellen måler 468 cm i længde og omkring 200 cm i bredden. Hvis du kunne tænke dig at læse mere om Ferrari Monza SP1, kan du gøre det her: Ferrari Monza SP1 og 2

Byggeriet kommer til at kræve hele 383.610 klodser at bygge. Det gør den faktisk til en af verdens største Lego-biler.  

Lego har før bygget en McLaren 720S ud af 280.000 Lego klodser.

Børn kører Lego-Ferrarier på fysisk bane. I baggrunden er den virtuelle version af Pista di Fiorano 

© Legoland

Til bilen følger en virtuel bane

Ud over den store model af SP1'eren har Legoland også kastet sig over et enormt digitalt arbejde. De har nemlig skabt en virtuel model at Ferraris testbane, Pista di Fiorano.

Banen bliver brugt af Ferrari til at teste, optimere og presse deres nyeste modeller. Men ved denne attraktion, kan man bygge sin egen Ferrari-model og scanne den ind på den digitale bane, hvor man kan køre ræs mod andre.

Til dem, der går mere op i Ferraris 76 års lange historie, er der lavet en udstilling om mærkets mange år på bagen. Her er sektioner med alt fra de gamle ikoner og nutidens mest eksklusive vidundere, til Ferrari's år i toppen af racerverden. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...