Mikkel Thomsager BMW 135i cabriolet

Brugtbilmarkedet hungrer efter biler: "Situationen er ekstraordinær"

Et rekordlavt udbud og en høj markedsaktivitet betyder, at forhandlere har færre brugtbiler end nogensinde på lager

13. august 2021 af Frederik Hauschildt

Der mangler brugte biler

Brugtbilmarkedet har længe kæmpet med lavt udbud og høj efterspørgsel, men problemet når nye højder for tiden. Udbuddet af brugte biler har den seneste måneds tid været under eller omkring 50.000 biler, og det er ekstraordinært, hvis du spørger Jan Lang, pressechef for eBay i Skandinavien og BilBasen.

"Det er nok ikke nogen overraskelse, at udbuddet af brugte biler er rekordlavt. Men et udbud på omkring 50.000 biler er helt ekstraordinært. Helt særligt er det i forhold til udbuddet af nyere benzinbiler. Her er udbuddet faldet med 60 pct. på ét år," skriver han i en ugerapport fra Bilinfo.

Jan Lang fortæller også, at efterspørgslen er høj, men at den dog er faldet i forhold til samme tid sidste år. Den høje efterspørgsel har sat gang i øget markedsaktivitet, heriblandt også import af biler, primært fra Tyskland.

Skal du selv importere en bil fra Tyskland? Få de gode tips og historien om Mikkel Thomsagers BMW her.

Højt udbud af grønne biler

Jan Lang skriver, at det manglende udbud langt fra rammer alle biltyper lige. Antallet af plugin-hybrider på udbud i Danmark er højere end nogensinde, og også elbiler har et stabilt antal. Det er altså primært de rene, nyere benzinbiler, der er mangel på.

Tendensen spejles også hos De Danske Bilimportører, der på trods af en relativt stille juli-måned, ser et generelt forhøjet bilsalg i 2021. Specielt i de grønne bilers tilfælde er importen forøget.

"Bilproducenternes målrettede indsats for at udvikle nye klima- og miljøvenlige biler gør det nemmere for danskerne at foretage det grønne valg, når der skal købes ny bil. Når man oven i købet får en afgiftsrabat på disse biler, ser vi de store salgsandele af grønne biler, som vi forventer bliver endnu større over de næste år” siger direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, 

Det samlede antal af 'grønne biler' er nu på over 30 pct., og langt størstedelen af disse er plug-in-hybrider.

Bilmagasinet DBI salg af grønne biler elbiler phev
© De Danske Bilimportører

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...