Brugtbilmarkedet buldrer afsted!

Det danske brugtbilmarked har genvundet sit momentum, hvilket er en klar fordel for både forbrugerne og forhandlerne. Men specielt én type bil halter efter

15. april 2019 af Bil Magasinet


Danskerne handler igen brugte biler i stor stil. Salget af brugte biler er steget med fire procent i årets første kvartal, sammenlignet med 2018. Det mærkes specielt hos de webportaler som Biltorvet og Bilbasen, som oplever det det højeste antal udbudte biler i flere år.

”Udbuddet af brugte biler stiger. Vi har fået fire procent flere brugtbiler til salg på Bilbasen i løbet af de sidste seks uger”, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen. Og bilerne bliver også solgt hurtigere. Det tager i gennemsnit 60 dage at sælge en brugt bil på Bilbasen. Det tager kortest tid, at sælge nyere brugte biler under tre år, som i gennemsnit tager 52 dage at blive solgt.

En fordel for forhandleren men også for forbrugerne

Den stigende efterspørgsel på brugtbilmarkedet, har været med til at presse prisgennemsnittet for brugte biler en smule op. Blandt andet er Bilbasens prisindeks steget marginalt fra 90,3 i februar til 90,6 i marts. Det er hovedsagligt interessen for nyere brugtbiler, der er årsagen til denne prisstigning.

”Det er i øjeblikket en god situationen for bilkøberne, da et mere stabilt markedet er lettere at navigere i. Det betyder, at det er meget lettere at gennemskue bilpriserne, og hvad det koster at eje bilen i fremtiden”, fastslår Jan Lang.

Disse biler er køberne på jagt efter

Der er en bred vifte af brugte biler, som er meget efterspurgte i øjeblikket. Men det er generelt de mindre biltyper og nyere brugte premiumbiler, som bilkøberne er interesserede i.

”Ser vi eksempelvis på de mindre bilklasser, så er det modellerne Volkswagen Up og Seat Mii, der er blandt de hurtigst solgte på Bilbasen. Vi ser også en markant stigning i søgningerne af nyere brugte premiumbiler såsom Mercedes C-klasse, Audi A4 og BMW 3-serie”, siger Jan Lang.

Fortsat en udfordring at sælge dieselbiler

De seneste års hetz på dieselbiler påvirker også de danske forbrugere. Landets forhandlere oplever i stigende grad, at det er svært at komme af lageret af dieselbiler. Ifølge Bilbasens markedsanalytiker stiger udbuddet, mens efterspørgslen falder. 

Det er specielt de ældre dieselbiler, der er sværere at komme af med. Dette skyldes, at deres fremtid er mere usikker, fordi motorene ikke lever op til de stadig strengere emissionskrav. Det er dog værd at bemærke, at der er fin søgning efter nyere brugte dieselbiler, der er under fire år gamle.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...