BREAKING: Skatteminister vil lempe på originalitetskrav til veteranbiler

Ny vejledning om regler for originalitetskrav til veteranbiler er udskudt. Skatteministeren er nu åben for lempelse af kravene.

16. april 2020 af Mikkel Thomsager

"Skatteminister Morten Bødskov har for nyligt tilkendegivet, at han er indstillet på at se på muligheden for at lempe originalitetskravet. Af den grund har Motorstyrelsen besluttet at udsætte offentliggørelsen af retningslinjerne og afventer nu udfaldet af de politiske overvejelser om eventuel lempelse af originalitetskravet". Det skriver Motorstyrelsen selv på sin hjemmeside i dag.

Det var ventet, at Motorstyrelsen inden udgangen af marts ville offentliggøre et nyt regelsæt for originalitetskrav til veteranbiler. Angiveligt ville regelsættet opdele ændringer på veteranbiler i tre kategorier, rød, gul og grøn, som anvisning for, hvad, hvordan og hvor meget man må ændre på en bil, der er indregistreret som veteranbil bil.

Grundlæggende problemer

Regelsættet ville dog næppe ændre på to grundlæggende problemer for afgiftsberigtigelsen af biler, der er ældre end 35 år, som Bil Magasinet tidligere har beskrevet, og det er måske anledningen til, at Skatteminister Morten Bødskov (S) nu meddeler via Motorstyrelsen, at han vil ændre reglerne.

Umiddelbart før seneste Folketingsvalg meddelte daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V) sammen med Dansk Folkepartis Rene Christensen, at de ville gå sammen om en forenkling af reglerne.

Blandt andet i et svar til Folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V), har den nye socialdemokratiske Skatteminister dog meddelt, at han ikke var interesseret i at gå ind i sagen. Nu har han altså skiftet mening.

Håber på klare regler

Hvordan Skatteministeren forestiller sig, at reglerne skal ændres, er der endnu ikke meldt noget ud om. Der forestår givet vis politiske forhandlinger, og dem glæder Kristian Pihl Lorentzen (billedet herunder) sig til:

"Vi havde jo indkaldt til et møde hos CC Cars i Viborg 1. april, hvor Skatteministeren også skulle komme. Mødet blev aflyst på grund af Corona, men ministeren skal have ros for den seneste udmelding, og jeg glæder mig til at medvirke i arbejdet, så vi kan få klare og rimelige regler, og Danmarks ejere af veteranbiler igen kan køre til træfs, uden at frygte myndighedernes indgriben under henvisning til uforståelige regler", siger Kristian Pihl Lorentzen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...