Skiferie Norge færdsel Skoda octavia
© Bil Magasinet

Pas på: Nordmændene indfører HIDSIGE bøder!

Skal du på skiferie til Norge, så læs med her, for bøderne bliver kun dyrere mod nord.

10. februar 2023 af Gustav Reeh Persson

Håndholdt mobil bliver 9.700 kr.

I Norge er der nye bødetakster, og det kan blive en unødvendig dyr fornøjelse, hvis du skal på skiferie, det skriver FDM.

De nye bødetakster gælder fra 1. februar og bøderne, man risikerer, overstiger langt det danske niveau.

Det største hop i bødetaksten går til håndholdt mobil bag rattet. Det takseres nu til 9.700 norske kroner, knap 6.600 danske kroner. Det er en forhøjelse på 2.250 norske kroner i forhold til før. Selve forhøjelsen er mere end den danske bøde der er på 1.500 kr. og et klip i kørekortet.

Skiferie Norge færdsel

Når der er trafik, skal du holde god afstand til forankørende både pga. sikkerhed, men også af hensyn til din pengepung.

Øvrige bødetakster i Norge

På trods af at resten af bødetaksterne ikke stiger lige så voldsomt, er de stadig på et ekstraordinært niveau. Det koster 9.700 norske kr. (6.600 dkk) at køre over for rødt, eller hvis man ikke holder ordentlig afstand til forankørende. Kørsel i en busbane udløser nu en bøde på 7.800 norske kroner (5.300 dkk.).

Prisen for de højeste bødetakster går dog til fartbøderne. Kører man eksempelvis 25 km/t. over det tilladte på veje, hvor grænsen er 60 eller 70 km/t., er bøderne hhv. 12.100 og 9.100 norske kroner.

Hvis du kører nordpå gennem Norge er den mest relevante, hvis man kører 36 km/t over den tilladte fartgrænse er bøden nu 15.100 norske kroner (10.300 dkk). 

Til sammenligning kan du se fartbøderne i Danmark her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...