BMW udvikler hårdkogt M2’er

Den lille hidsige BMW M2 kommer nu i en endnu vildere udgave. Den har været på slankekur og bliver udstyret med en ny og kraftigere motor.

11. juli 2017 af Mathias Brandt

BMW M2 anses for at være én af de mest velkørende M-modeller i lang tid, men den kan godt håndtere lidt flere kræfter. Ikke sagt, at de 370 hestekræfter fra den 6-cylindrede turbomotor er for lidt, men bilen har et større potentiale.

Nu tyder alt på, at BMW gør noget ved sagen. Der er efterhånden adskillige videoer og billeder ude af en BMW M2 iført camouflage for at maskere dens udseende. 

BMW har hverken be- eller afkræftet rygterne, men nu har det britiske bilblad Car Magazine fået fat i en kilde fra BMW, som kan løfte lidt af sløret for, hvad vi kan forvente os af den nye lille hidsige BMW.  

Ifølge Car Magazine kommer bilen til at yde 402 hestekræfter og have et drejningsmoment på 500 Nm. Man kunne nemt tro, at BMW blot ville skrue kræfterne lidt op i den nuværende 3-liters R6-motor med en enkelt turbo, der har modelkoden, N55. Men der skulle i stedet være tale om en neddroslet M3/M4-motor. Denne motor er også en 3-liters rækkemotor med seks cylindre, men den benytter i stedet biturbo til tvangsfodringen og har motorkoden, S55.

Den hidsigere M2’er kommer efter sigende til at barbere 0,3 sekunder af 0-100 km/t-tiden, så den nu klarer sprinten på 4,2 sekunder – hvilket rykker den direkte ind i M4-territorie.

BMW har selvfølgelig ikke kun pillet ved motoren. Bremser og undervogn er også optimeret, så de kan håndtere de ekstra kræfter. Coupéen skulle blive 25 kg lettere end udgangspunktet takket været et aluminiumstag, brug af kulfiber forskellige steder og letvægts-skålsæder.

Der er et par forskellige bud på, hvad den lille hidsigprop kommer til at hedde. nogle siger CSL (Coupé, Sport, Leichtbau) præcis som den gamle BMW M3 CSL E46. Andre mener, at den bare kommer til at hedde CS (Coupé, Sport)

Den forventes at være på markedet i første halvår af 2018.

Måske er du interesseret i...