Bliv sendt afsted med over 1.000 heste og støt en god sag

Hyperbiler med over 1.000 hestekræfter og en pris på cirka 10 millioner kr., dét er noget af det, du kan opleve til dette års Sportscar Event.

15. maj 2017 af Mathias Brandt

Hurtige sportsvogne har i omegnen af 500 hk. De rigtigt hurtige har op mod 750 hk. Og så er der hyperbilerne, som bedst kan betegnes som værende “uden for kategori”. Bilerne har op mod 1.000 hestekræfter, og de koster en formue.

To af disse hyperbiler kommer til dette års Sportscar Event – dagene, hvor en gruppe af private sportsvognsejere inviterer til et par hurtige omgange på en racerbane. Sæsonen st den 3. juni på FDM Sjællandsringen og den 10. juni på FDM Jyllandsringen. Pengene, der køres ind, doneres til forskellige organisationer, først og fremmest Børnecancerfonden.

LaFerrari og 918 Spyder på Jyllandsringen

Hyperbilerne i år bliver repræsenteret af de to hybrider Ferrari laFerrari og Porsche 918 Spyder, som begge er hjulpet lidt på vej af elektriske motorer. Hvis du har et brændende ønske om at køre Ferrari’en, så foregår det desværre kun på FDM Jyllandsringen, mens Porschen også kører på Sjælland.

Det er selvfølgelig ikke det eneste, som du kan opleve. I runde tal kommer der omkring 50 sportsvogne, som tæller alt fra Lamborghini, Ford, Alfa Romeo, McLaren, Honda og BMW – samt ikke at forglemme Mazda MX-5, som er garant for et stort smil.

Ideen er at give gæsterne en tur i passagersædet de aldrig glemmer – men endnu mere vigtigt er at køre penge ind, der doneres til bl.a. Børnecancerfonden. Det er ikke småpenge, som bliver samlet ind. Over de seneste fem år, har de samlet 15,9 mio. kr. ind oplyser Sportscar Events eventchef, Jack Mogensen.

– Vi er utroligt glade for, at Sportscar Event igen i år har lyst til at samle penge ind til børn med kræft. Som privat fond er vi 100 pct. afhængige af mennesker med hjertet på rette sted, og sponsorer som Sportscar Event, der bidrager år efter år, er afgørende for, at vi kan investere i langsigtede forskningsprojekter, hvilket er vigtigt for, at vi kan blive ved med at forbedre udsigterne for børn med kræft og deres familier, siger Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Sportscar Event 2017 donerer penge til Børnecancerfonden, Trygfondens familiehus og Sct. Lukas hospice.

FDM Sjællandsringen

Lørdag den 3. juni klokken 9-16

Entré: 50 kr., børn under 12 år kommer gratis ind.

FDM Sjællandsringen er den østlige pendant til Jyllandsringen. Banens længde 1,1 km.

Adresse: Abildgårdsvej 17, 4000 Roskilde.

Mere info: www.sportscarevent.dk

FDM Jyllandsringen

Lørdag den 10. juni, kl. 9-16.

Entré: 50 kr., børn under 12 år kommer gratis ind.

FDM Jyllandsringen er hele Danmarks racerbane, som også afviklede det første Sportscar Event i 2002. Banens længde er 1,5 km.

Adresse: Skellerupvej 38, Resenbro, 8600 Silkeborg.

Mere info: www.sportscarevent.dk

Måske er du interesseret i...