Ford Focus diesel går gerne 18 km/l på literen på langturen og er kendt for sit enorme bagagerum. Den må trække op til 1.800 kg.

© Søren Juul

Biludlejer: Byt din elbil til en diesel- eller benzinbil til bilferien

Biludlejningsselskabet Sixt tilbyder nu sine kunder at skifte elbilen ud med en ’almindelig bil’ til bilferien eller andre lange køreture

21. december 2021 af Steen Bachmann

På baggrund af erfaringer fra Norge og de mange nye ejere af elbiler, der skal på tværs af Danmark i juleferien, advarer FDM om risikoen for ladekaos og kø ved især lynladerne ved de danske motorveje.

Udsigt til ladekaos ved de danske motorveje i julen

Biludlejningsselskabet Sixt har en løsning til dem, der gerne vil køre elbil til daglig, men ikke orker bøvl med opladning på langturen.

Skift til en fossilbil på langturen

”Lige nu har elbilen den begrænsning, at den ikke dækker alle kørselsbehov. Det kan vi tydeligt mærke på vores kunder. De vil gerne have en elbil, men de ved ikke, hvordan de så for eksempel skal komme på den årlige skiferie i Østrig eller afsted på sommerferien i Sydeuropa,” skriver CEO for Sixt, Lasse Barsholm, i en pressemeddelelse.

”Vores koncept ”Elbil uden begrænsning” er ganske simpelt og fjerner problemet med elbilens rækkevidde. Vi tilbyder simpelthen vores kunder at komme forbi og skifte den elbil, de lejer hos os, ud med en diesel, - benzin eller hybridbil, når de skal ud at køre langt. Det vil forhåbentlig få flere danskere over i en elbil – og det vil vi rigtig gerne være med til,” lyder det.

Ford Focus diesel stationcar
Ford Focus diesel stationcar© Søren Juul

Sixt skriver, at denne type af billeje ikke findes i forvejen på markedet. 

"Det er ambitionen, at op mod halvdelen af Sixts biler skal være elbiler i 2025, og når vi fremover køber biler hjem, lægger vi også vægt på, hvor stor en andel af bilerne, der er bygget af genbrugsmaterialer, ligesom vi også vil forholde os til produktionsland og fragtafstande i forhold til den samlede miljøbelastning,” skriver Lasse Barsholm.

Sixt Danmark er et af Danmarks største biludlejningsselskaber.

Sådan fungerer det

Som kunde hos Sixt kan man selv vælge, hvor mange gange om året man ønsker at skifte elbilen ud. 

”Elbil uden begrænsning” tilbydes på alle biltyper og laves som en 12 måneders minilease-aftale uden udbetaling og inklusive forsikring, gebyrer og ejerafgift. Den eneste udgift for kunden er el til elbilen og brændstof til den fossildrevne bil.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...