© bilmagasinet.dk

Bilister sparer millioner på værkstedsregninger

I 2012 lærte bilejerne for alvor at gå på værkstedsjagt på nettet. Her venter der besparelser på 2-4 mia. kroner.

8. januar 2013 af Bil Magasinet

Lønstigningerne er mikroskopiske, priserne stiger og arbejdsløsheden har bidt sig fast. Men bilen er noget af det sidste, de kriseramte danskerne giver slip på. I stedet går de i stigende grad på jagt efter besparelser for at kunne beholde deres bil. Det skriver værkstedsportalen autobutler.dk.

- Vi oplevede i 2012 en firedobling i antallet af forespørgsler fra bilejerne til værkstederne i forhold til året før. 52.000 gange siden august 2010 har en dansk bilejer nu bedt om et tilbud på en opgave fra et af de 700 værksteder, der er tilknyttet vores online-portal, fortæller stifter, partner og marketingchef Peter Michael Oxholm Zigler.

De titusindvis af bilister, der tog imod et af tilbuddene fra autobutler-værkstederne, har sparet mindst 17-18 millioner kroner. Det bygger Autobutler på, at en bilejer typisk snildt kan spare mellem 20 og 40 procent ved at udbyde opgaven på autobutler.dk i stedet for bare at bestille tid hos den forhandler, der i sin tid solgte bilen.

Bilister kan spare 2-4 mia. kr.
De 52.000 opgaver, som de danske bilejere har udbudt på nettet via autobutler.dk, havde en værdi af 240 mio. kr. Hvis man tager forstørrelsesglasset frem, er der enorme besparelser at hente for de danske privatbilister, firmaer og offentlige institutioner.

- Hvis man med et slag på tasken siger, at de 2,2 millioner danske personbiler hvert år skal repareres og vedligeholdes for gennemsnitligt 5.000 kroner, så lander vi på 11 milliarder kroner i alt. Hvis alle bilejere gik på autobutler.dk og fik en besparelse på 20 til 40 procent, ville de i alt spare mellem 2,2 og 4,4 milliarder kroner, siger Peter Michael Oxholm Zigler.

Service og rustbeskyttelse
Det er især service og undervognsbehandlinger, der efterspørges på portalen, men også bremsearbejde, tandremsudskiftning og koblingsarbejde er med på Top 5.

De opgaver, der er blevet udført på autobutler-værkstederne, har i snit kostet bilejerne 5.000 kr. inkl. moms. Besparelsen på hver opgave har dermed typisk været på mellem 1.250 og 2.500 kr. Har man to biler, der hvert år skal serviceres og repareres, kan en del af ferieopsparingen altså findes her.

Der er forskelle på, hvad det koster at servicere og reparere de forskellige bilmærker. Autobutler.dk har på basis af 15.000 tilbud fra sine 700 tilknyttede værksteder regnet ud, at Fiat er billigst med indeks 89,2, og at VW og Skoda ligger i top med indeks 111,2 (se faktaboks). Det skal dog siges, at kun de 10 mest forespurgte mærker på autobutler.dk, Peugeot, Volkswagen, Ford, Citroën, Toyota, Opel, Skoda, Fiat, Suzuki og Kia er med. Tilbuddene er på service, undervognsbehandling, bremsearbejde, tandsremsskifte og koblingsarbejde.

Ser man kun på service, er Toyota billigst med en gennemsnitspris på 2.351 kr., mens Volkswagen er dyrest med 3.172 kr. i gennemsnit. Retfærdigvis skal det siges, at Volkswagen er repræsenteret med mange gamle biler med høje km-tal, da VW har været længe på markedet. Der er tale om en blanding af alle slags service, fra 10.000 til 240.000 km.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...