© Bentley Motors

Bentley vil bygge 5 nye elbiler fra 2025

Bilproducenten Bentley vil også tage del i den grønne omstilling og afslører, at de har fem nye elektriske modeller under udvikling

30. januar 2022 af Emma Steensen

Bentley har en strategi

Det britiske bilmærke Bentley melder ud, at deres kommende modeller bliver grønne. Elektrificeringen af den kommende Bentley-flåde er et led i en plan de kalder Five-in-Five, som igen er et led i en større strategi ved navn Beyond100. 

Five-in-Five betyder, at Bentley lancerer fem nye elektriske biler på fem år startende i 2025. Det vil altså sige én ny model om året. 

Beyond100 er et større strategiudspil, der handler om, at Bentley sigter efter at være CO2 neutrale i år 2030. Det indebærer, at Bentley omlægger hele sin bilproduktion til kun at producere elbiler, hvilket derved så indebærer, at de stryger alt der hedder hybridteknologi allerede fra 2026. 

Bentley fabrik produktion

Drømmenes fabrik

For at et projekt som det Bentley har sat i søen, skal kunne lykkes, skal der penge til. Mange penge. Faktisk har Bentley investeret over 22 milliarder danske kroner i Beyond100 til eksempelvis at kunne producere de nye luksuriøse elbiler. 

Det er ambitionen at forvandle Bentleys fabrik i Crewe i England til det de kalder "a Dream Factory" hvor innovation og bæredygtighed skal gå hånd i hånd. Det gøres blandt andet ved at øge mængden af solceller omkring fabrikken fra 30.000 stk. til 40.000 stk. 

Ambitionen er også at mindske vandforbruget og mængden af affald, således at fabrikken efterlader sig så lille et aftryk på planeten som muligt. 

Bentley fabrik

Bentley har 100 års historie bag sig

Bentley ønsker at ændre mange ting over de kommende år i jagten på den komplette grønne omstilling. De elektriske biler, der vil bliver produceret fra 2025 og frem, kommer dog formentlig ikke til at gå på kompromis med kvalitet og overdådighed.

Bentley fortæller selv, at de vil fortsætte med at være et luksusmærke, som de har været det i 100 år siden deres begyndelse i 1919 og de vil fortsætte med at være det i 100 år mere. 

Hele Beyond100 planen handler netop om at bevare DNA'et som gør en Bentley til en Bentley, men også følge med tiden og skabe en fremtid der holder. Gerne også i mere end 100 år. 

Bentley strategi beyond100

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...