© Automania

Kom til bilfest i Silkeborg i weekenden

Automania-festivalen i Silkeborg får besøg af BMW E30-, Bugatti-, Aston Martin-klubben og hundredvis af andre klassiske og eksotiske biler til årets event, der skydes i gang fredag

22. august 2019 af Bil Magasinet
© Automania

Automania åbner fredag kl. 16

Det er efterhånden blevet en fast tradition at åbningen af Automania foregår på Torvet fredag kl. 16.00. Her vil der være underholdning med et par numre fra årets musical ”Sound of Music”, der opføres til oktober i Jysk Musikteater. Derefter åbner borgmester Steen Vindum festivalen og Niels Jonassen præsenterer de fremmødte biler.

Mærkeklubber på visit

Det er efterhånden en tradition, at bilmærkeklubber besøger festivalen. I 2019 er der besøg af BMW E30-klubben i Lunden og Bugatti-klubben, der har lagt deres årstræf i ryttergården på Søvej. Desuden kommer Aston Martin-klubben på besøg på Søvej. Mange andre bilmærker er repræsenteret, når entusiaster besøger festivalen i deres egen bil og de kan ses i Lunden på Vestergade.

Hippielejr, militær og udstilling i Lunden

Der bliver indrettet en hippielejr i Lunden, og det er lige som at træde ind i en tidslomme, hvor slogans som ”make love, not war” og ”nej til atomkraft” sætter normen. Her kan man møde ægte hippier, se deres farverige køretøjer og alt udstyret fra dengang. Samtidig spilles der glad musik og det er tilladt at synge med – og de elsker det grønne græs under tæerne.

75 året for D-Dag markeres ved besøg af militærkøretøjer og en udstilling af Checkpoint Charlie fra Berlin.

Ikast Motorsport har en stand, hvor man kan se forskellige racerbiler, ligesom Silkeborg Veteranbilklub også har en stand.

© Automania
© Automania

Dansand Classic Sprint

Der køres som sædvanligt motorløb på Søvej. Her dyster klassiske sportsvogne og veteraner i kampen mod uret. Løbet er opdelt i flere spændende klasser, hvor opvisningsklassen for Bugattier nok vil tiltrække den stor opmærksomhed. Her deltager nemlig nogle af deltagerne i årstræffet, og disse biler har man bestemt ikke ret tit lejlighed til at studere. 

Men det kan man gøre på nærmeste hold i ryttergården, hvor publikum har gratis adgang. Det er der også til motorbanen, som kan overskues fra de fleste steder. Det er sikkert det eneste sted i Danmark, man kan komme gratis til motorløb.

SportsCarEvent kører penge ind

Der er pause i motorløbet mellem kl. 12 og 13, men der bliver ikke stille på banen af den grund. Den indtages nemlig af potente sportsvogne fra SportsCarEvent, der kører betalte omgange med publikum for at støtte syge børn, primært BørneCancerFoden. Her deltager sportsvogne, som man bestemt ikke ser på gaden hver dag.

© Automania

Automania i Silkeborg

Åbning på Torvet fredag kl. 16-17

Biltræf i Lunden lørdag kl. 10-17

Dansand Classic Sprint lørdag kl. 10-17

Se hele programmet hos Automania

Sidste år var man nødt til at flytte Automania fra Søtorvet til Lunden. Veteranbilerne strømmede til og publikum valfartede mellem træffet i Lunden og motorløbet på Søvej.

Automania har fået nye topsponsorer. Jyske Bank og Aros Forsikring er kommet med i kredsen, der også tæller Birch Ejendomme, Gubsø Garage og Dansand. 

Jyske Bank markerer det nye sponsorat med at invitere kunder og forretningsforbindelser til at se motorløbet fra tagterassen, samtidig med at der arrangeres specialbiludstilling på området med deltagelse af bl.a. SportscarEvent, Unico Leasing og Lysdahl Simonsen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...