Audi bekræfter. Den nye R8 får...

Kilder hos Audi har bekræftet, at den næste R8 lander i 2018, og det bliver i form af en ny indstigningsmodel

14. marts 2016 af Christian Thestrup

Rygterne om den nye Audi R8 har svirret længe, men nu bekræfter kilder hos Audi – i følge 'Car and Driver' – at der kommer en indstigingsmodel med en V6-biturbo-motor. Motoren skulle blive mage til den V6 med 354 hk, som ligger i den nye Audi S4, og det lille kraftværk bliver koblet sammen med den samme syvtrins DSG-gearkasse, der sidder i V10-udgaven. Bilen får firehjulstræk, og man forventer, at topfarten bliver omkring 305 km/t. 

Den nye Audi R8 med V6-motor forventes at lande i 2018, hvor den kommer både som copupé og roadster. Endelig kommer der en 100 procent elektrisk R8 e-tron, og så forventes det, at udgaven med 4.2 liters V8-motor glider af sortimentet, hvilket nok vil gøre mange R8-fans kede af det.

Men hvorfor vil Audi overhovedet erstatte en V8 med en V6 og biturbo? Forklaringen skal findes i Kina. For at beskytte sit hjemmemarked har den kinesiske regering nemlig indført en særlig – og meget hård – skat på biler med motorer over 4.0-liter. Og da det kinesiske marked er uhyre attraktivt for mange bilproducenter, nedskalerer mange af dem altså deres motorer og udstyrer dem med turboer for at kompensere for ydelsen. Det har vi set med både Ferrari, Porsche og Mercedes-Benz, der for eksempel har droppet deres 6.2-liters AMG V8-motor og erstattet den med en mindre 4.0-liters motor med biturbo.

I det mindste beholder Audi V10-motoren og holder den fri for turboer. I stedet får den 610 hk, klarer 0-100 km/t på 3,2 sek. og har en topfart på 330 km/t. 

Hvis du glæder dig til at se den nye Audi R8 Spider, så er du i øvrigt heldig. I fredags fangede bilspotterne fra Autogespot den nemlig på en tankstation, og den ser, ahem, ikke helt tosset ud... 

 

2017 AUDI R8 SPYDER‼️ Spotter: @worldsuupercars #audi #audir8 #r8 #spyder #spyshot En #Granada #autogespot #autogespotSpain

A photo posted by Autogespot Spain (@autogespot_spain) on
Hvis du er ligeglad med R8 og i stedet går og venter på den nye Audi TT RS, så er du også heldig, for den holdt nemlig og så rigtig sur ud lige ved siden af føromtalte R8 Spider. 

Måske er du interesseret i...