Tesla Model 3 er den mest søgte bil på Bilbasen. Anhængertræk kan eftermonteres på brugte biler.

© Bil Magasinet

Elbiler stormer ind i finalefeltet til Årets Brugtbil 2022

Tesla Model 3 blev Årets Bil i Danmark 2020, og nu har den chancen for også at blive Årets Brugtbil 2022

31. august 2022 af Mikkel Thomsager

Danskerne køber flere og flere brugte elbiler. I årets første syv måneder er der solgte 280 pct. flere brugte elbiler i Danmark sammenlignet med samme periode sidste år. 

Derfor er det ikke overraskende, at de 14 jurymedlemmer har et aktuelt fokus på hvilke elbiler, der er de bedste køb på brugtbilmarkedet. Juryen har med baggrund i de 125 mest solgte brugte biler i 2021 nomineret fem biler til finalerunden, og heraf er tre rendyrkede elbiler. 

Det drejer sig om BMW i3, Kia e-Niro og Tesla Model 3, mens Skoda Superb og VW Touran repræsenterer de traditionelle diesel- og benzindrevne biler.

Det fremgår af listen over finaledeltagere til kåringen af Årets Brugtbil, som kåres af brugtbilportalen bilbasen.dk.

Fem finalister til Årets Brugtbil

14 danske motorjournalister har nomineret fem biler ud af en liste over de 125 mest handlede biler i Danmark. De fem, der fik flest nomineringer, og som dermed er i finalen, er:

  • BMW i3 - årg. 2013-20
  • Kia e-Niro - årg. 2018-20
  • Skoda Superb - årg. 2015-20
  • Tesla Model 3 - årg. 2019-20
  • VW Touran - årg. 2015-20

Skulle Tesla Model 3 gå hen at vinde, vil det være noget af en triumf. Den vandt nemlig titlen som Årets Bil i Danmark 2020 som den første elbil nogensinde. Den er således akkurat tre år gammel, og dermed inden for grænsen for at kunne deltage i brugtbilkåringen.

14 + 1 jurymedlemmer

Bag kåringen af Årets Brugtbil i Danmark står Bilbasen, den store brugtbilportal Biltorvet, brancheorganisationen DBFU, synsvirksomheden Applus og FDM.

I alt 14 jurymedlemmer, der beskæftiger sig professionelt med brugte biler, står for nomineringen og dele af den efterfølgende kåringen, hvor Bilbasens brugere dog også har en stemme via en online afstemning på Bilbasen.

"Årets Brugtbil handler om at give rådgivning og inspiration omkring de gode brugtbilkøb, der er i markedet, og når bilerne bliver dyrere, så er det endnu vigtigere at formidle indsigter om hvilke faktorer, der gør en bil til et godt brugtbilkøb,” siger Jan Lang, markedsanalytiker for Bilbasen.

Læs også: Ka' elbiler trække campingvogn og trailer?

Jurymedlemmer fra Bil Magasinet

Blandt de 14 eksperter er to fra Bil Magasinet. Det gælder chefredaktør Mikkel Thomsager og redaktionschef Steen Bachmann, som hver især har nomineret fem biler.

Mikkel Thomsager siger om kåringen:

"Ingen tvivl om, at der er stor hype omkring elbiler ikke mindst på brugtmarkedet. Jeg havde dog kun en enkelt med på min liste. Elbiler er faktisk forholdvis dyre på brugtmarkedet i øjeblikket, hvilket omvendt gør, at der er rigtige mange benzin- og dieselbiler til særdeles fornuftige priser på brugtmarkedet. Det afspejler min liste."

"Jeg havde nomineret fem biler til finalen: BMW i3, fordi jeg kender den fra redaktionens langtidstest, Ford Kuga, fordi der er et stort udvalg og vi ikke har hørt andet, end at plugin-hybrid-teknologien fungerer godt, og Kia e-Niro, som godt nok ser lidt kedelig ud, men er en fin familiebil. Jeg stemte også på Nissan Qashqai, som giver megen brugt bil for pengene, og Skoda Superb, fordi jeg selv gerne ville have én," lyder forklaringen fra Steen Bachmann fra Bil Magasinet.

Årets Brugtbil 2022

Vinderen af kåringen afsløres 22. september 2022. De seneste tre år har vinderne været:

Hyundai i30 (2021)

Seat Leon (2020) 

Volkswagen Golf (2019)

Elbiler vælter ind på Bilbasen

Udbuddet af brugte Tesla Model 3 på Bilbasen er steget med 35 pct. i løbet af uge 33 og 34 i år. Samtidig bliver der solgte et højt antal brugte elbiler, og det holder liggedagene nede på 18 dage for biler, der er under 12 måneder gamle. Det er også værd at bemærke, at de oprettede elbiler koster 352.000 kroner i snit, hvorimod den gennemsnitlige pris på brugte biler er 182.000 kroner.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...