Apple iCar ny samarbejdspartner måske

Apple vil bygge selvkørende elbil: Her er, hvad vi ved om iCar

Apple har efterhånden villet lave en elbil længe, men har ikke haft held til at finde samarbejdspartnere. Ikke før nu

21. april 2021 af Emma Steensen

Apple Car en realitet?

Korea Times har været ude og lufte en række udtalelser fra et par kilder, som fortæller, at LG Electronics, i samarbejde med Magna International, er meget tæt på at skrive kontrakt med Apple om at realisere Apples drømme om en selvkørende elbil. 

Det er efterhånden ved at være længe siden, at Apple for første gang præsterede dén vision. Faktisk var det helt tilbage i 2014, men det er der altså ikke kommet nogen elbil ud af. Apple har derimod oplevet ikke så få afslag på at samarbejde fra både Nissan, Kia og Hyundai. Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Apple iCar ny samarbejdspartner måske

Hyundai har tidligere været genstand for Apples diskussioner om samarbejde.

© Hyundai

Et ambitiøst sammenskudsgilde

Magna International er et canadisk selskab, som leverer bildele til industrien. De er i forvejen gået sammen med LG Electronics og udgør i fællesskab eventyret ved navn LG Magna e-Powertrain. Det er dette sammenskudsgilde, som er tæt ved at skrive kontrakt med Apple om at producere den selvkørende elbildrøm. 

Selvom Apple ikke er kommet langt med de fysiske forberedelser til at føde den nye elbil, har fokus tilsyneladende ligget mere på at udvikle den software, der skal holde Apples elbil selvkørende. 

Drømmen om iCar

Det har altså ikke været nemt for Apple at finde en potentiel partner til at realisere deres eldrevne iCar. Der lader dog til at være lys for enden af tunnelen for elektronikproducenten, selvom det bliver uden et egentligt bilmærke i baglommen. 

Selvom intet er sikkert endnu og kontrakten endnu ikke er underskrevet (og LG Electronics i øvrigt ikke vil udtale sig om sagen endnu), virker det til at Apple godt kan begynde så småt at håbe.

Apple drømmer i hvert fald videre og leder tydeligvis også videre efter mulige legekammerater, der vil tage del i planen om at producere deres selvkørende elbil. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...